Ciutadans, PSOE i Bloc continuen les negociacions per a arribar a un acord de govern

Les converses per a formalitzar el pacte entre Ciutadans de Pego (CTPG), PSOE i Bloc es troben ara mateix i utilitzant un terme educatiu, en fase de progressar adequadament. El que sembla més clar és que les tres forces, com a mínim, votaran a un dels candidats per a la investidura d’alcalde o alcaldessa. Amb aquesta decisió es tancaria la porta a Maite Ferrándiz per a què siga la primera edil. Els representants de Ciutadans de Pego, PSPV i Bloc continuen les negociacions per a arribar a un acord de govern. El que sembla més clar és que al menys un dels tres candidats, Carmelo Ortolà, per Ciutadans, Ana Aparisi pel PSPV o Joan Carles Cambrils pel Bloc, tenen quasi totes les paperetes per a convertir-se en el proper alcalde o alcaldessa ja que rebran el suport de la resta de formacions. Amb aquesta decisió es tancaria la porta de l’alcaldia a Maite Ferrándiz, la candidata dels populars, que ha estat la llista més votada.

Una altra qüestió és arribar a un pacte de govern tancat entre les formacions. Fons consultades per Ràdio Pego, han indicat que es progressa adequadament en les negociacions tot i que encara no hi ha un acord tancat. A banda de l’alcaldia, el tripartit deu aclarir les regidories, els principals projectes del municipi i la imatge del govern municipal entre d’altres. I tot apunta a que es produiran canvis en les direccions de distintes àrees de govern.

Tornant al primer punt, el de l’alcaldia, inicialment els tres partits voldrien l’alcaldia si bé Ciutadans entén que com a força més votada deu de ser per a ells. Per la seua banda, Bloc i PSPV consideren que tenint en compte els quatre anys de l’anterior mandat deuria haver una alternança. Encara que les negociacions avancen en aquest punt, ho fan de forma pausada. En declaracions al Levante de Alacant, el candidat independent, Carmelo Ortolà, va assegurar ahir que, quant a l’alcaldia es refereix, «les coses es van aclarint» encara que va recalcar que «no hi ha, de moment, un acord definitiu».

Per la seua banda, la socialista Ana Aparisi va reconèixer ahir que durant les reunions mantingudes per a acordar un pacte de govern, «cada un demana el que li interessa, és normal» . I, entre eixes coses està, per descomptat, l’alcaldia o, almenys part d’ella. No obstant, el PSOE té clar que «abans de donar-li l’alcaldia a Maite Ferrándiz (candidata del PP) el dia 16 de juny, dia de la investidura dels nous alcaldes, recolzarem a Carmelo Ortolà perquè el que no farem és sabotejar-nos els uns als altres». Els socialistes, de fet, tenen clara la seua postura i és que «en cap concepte farem a Maite Ferrándiz alcaldessa de Pego». Aparisi va afirmar ahir que CTPG, Bloc i PSOE no han aconseguit cap consens però «hi ha bona predisposició per part dels tres».

Des del Bloc, Joan Carles Cambrils aposta en un principi per una alternança en l’alcaldia, si bé la seua postura cada vegada sembla amb menys opcions i tot apunta a què Ortolà acabarà ostentant el càrrec quatre anys més. Les tres forces són conscients que el seu electorat està demanant que s’arribe a un acord el més aviat possible, però també entenen que han de corregir-se les diferències originades en l’anterior mandat i obtenir un major rèdit de la gran quantitat de projectes i inversions que s’han fet al poble. Joan Carles Cambrils, ha assegurat que «hi ha moltes coses de què parlar a banda de l’alcaldia, com són les regidories, el programa de cara als pròxims 4 anys o els grans projectes que mamprendrem» . I, en este sentit, «estem acostant postures però no s’ha arribat a cap principi d’acord».

En resum, els tres caps de llista pareixen decidits a impedir que l’esposa de l’exalcalde assumisca el futur govern local i acosten postures per a signar un pacte de govern a tres bandes que deixe al PP en l’oposició. No obstant, han passat junts 4 anys de treball i fatigues que, en alguns casos, els han passat factura. Per això, ara no volen cometre errors.

L’alcalde en funcions de Pego i cap de llista de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, va assegurar ahir que «encara no he mantingut cap contacte amb el Partit Popular». Encara que això sí, ha hagut «alguna conversa telefònica, insinuacions i missatges a través d’intermediaris» però, segons l’alcalde, cap proposta oficial per a conformar el futur equip de govern. En este sentit, pareix que els populars reclamen a Ciutadans de Pego per a unir a les forces de centredreta del municipi encara que, després d’una campanya de durs enfrontaments que van acabar forçant l’eixida de l’alcalde del PP, impedeixen que l’acostament arribe a bon port.
564 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!