Cita amb la microhistòria a Pego

Dissabte 22 de novembre, Pego reprèn la seua cita amb la història amb la celebració de les V Jornades d’Estudis Carmel Giner Bolufer de Pego i Les Valls. Des de les 10 del matí i fins aproximadament les 20h., se succeiran fins a 6 conferències de diversitat temàtica.
La sala d’actes de la Casa de Cultura de Pego serà testimoni de les 6 conferències programades per a dissabte, 22 de novembre, dins les V Jornades d’Estudis Carmel Giner Bolufer una iniciativa que va nàixer en 2004, arrel de la celebració del 725 aniversari de la Carta Pobla de Pego, com una cita bianual amb la divulgació de coneixements històrics sobre Pego i la Marina Alta en general.

En 2012 i 2013 les Jornades d’Estudis van ser substituïdes pel taller d’iniciació a la història local de Pego. Els tallers van ser tot un èxit. Estos van estar impartits per l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela.

Les V Jornades d’Estudis Carmel Giner Bolufer de Pego i Les Valls estan organitzades per l’Arxiu Municipal i la regidoria de Cultura. Les conferències que es podran escoltar durant la jornada de dissabte a la sala d’actes de la Casa de Cultura de Pego són heterogènies i interdisciplinars per a intentar arribar a tots els públics. A continuació es detalla el programa:
– 10h., D’August a Teodomir. Romans, bizantins i vissigots a les ribes de la marjal i els seus contorns. Castelló, Benirrama, Cairola i Dénia. Per Josep Gisbert, arqueòleg.

– 11h., Una visura de la ruràlia dels contorns de Pego des dels ravals d’una medina del Xarq al-Andalus. Per Josep Vicent Lerma, del SIAM.

– 12h., Tres casos criminals del jutjat a Pego en el segle XIX, per Antoni Reig, periodista.


– 17h., Veus de la postguerra i la repressió franquista. Història oral a Pego. Per Mireia Bañuls, historiadora.

– 18h., Els franciscans a Pego, per Benjamín Agulló, cronista provincial.

– 19h., La música a Pego i els instruments populars, per Josep Sendra, músic.
672 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!