Cireres Muntanya d’Alacant adverteix que la crisi del sector repercutirà negativament en les Valls

Ahir ja comentarem la catastròfica situació en què es troba el sector de la cirera per sumar quatre temporades nefastes consecutives. Mari Ángeles de las Eras, de la Cireres Muntanya d’Alacant Coop. CV ens ha apropat a la realitat actual i ens explica el perquè de la situació d’enguany.

L’any 2018, va ser una temporada de producció estàndard, la cooperativa  va recollir un total de 700.000 quilos. Va ser l’últim any amb una collita dins dels paràmetres normals perquè al 2019 es va recollir uns 200.000 i en 2020 en van ser tan sols 28.000. En l’any 2021 es va recollir 107.000 quilos i la previsió per al 2022 és d’una pèrdua del 99-100% de producció. A tot això se suma una altra problemàtica que explica De las Eras.

El patrimoni agrícola és el principal pilar econòmic que sosté els municipis productors, com són la Vall d’Alcalà, la d’Ebo, la de Gallinera i la de Laguar, Planes i Benimarfull. Però, d’aquest sector de la cirera depenen altres socioeconòmics.

És per això que els municipis afectats han fet una crida a les administracions públiques, l’estatal i l’autonòmica per aconseguir ajudes i la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, el que ve a ser, zona catastròfica.

Recordem que els municipis afectats conjuntament amb la cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant COOP. CV han instat, especialment a la Conselleria d’Agricultura a prendre mesures per a la protecció i foment de la conservació d’aquesta producció agrària, amb l’objectiu d’aconseguir el reconeixement sobre aquesta situació d’emergència social i agrària que està sofrint la zona. Unes ajudes que productors i administracions locals porten temps demanant. Mentre arriben, des de la Cooperativa conviden a tota la ciutadania ara, més que mai, a recolzar el sector visitant les localitats productores de cirera i comprant i consumint en els seus establiments.

Ahir ja anunciarem que dimecres pròxim Ràdio Pego estarà a la Vall de Gallinera i parlarem de la situació que es viu arran la crisi del sector de la cirera.
 
812 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!