Centre de Salut s’està duent a terme el rastreig de varis casos de coronavirus de totala comarca

La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Pego informà ahir que al Centre de Salut s’està duent a terme el rastreig de varis casos de coronavirus. En el comunicat, fet públic a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Pego, s’indica que, de manera preventiva, s’està fent proves PCR a totes les persones que han mantingut algun contacte amb els casos positius detectats i identificats tant a Pego com a altres localitats de la Marina Alta.

Així, al Centre de Salut de Pego, indica la Regidoria de Sanitat, es segueix el protocol de rastreig a 40 persones de tot el Departament de Salut de Dénia. Com s’aclareix en el comunicat, això no vol dir que totes aquestes persones siguen de Pego, sinó que han estat derivades al Centre de Salut del municipi.

Com hem detallat en anteriors Informatius Ràdio Pego d’estiu, en els últims 14 dies a la Marina Alta s’ha detectat un total de 63 positius a través de prova PCR. I, segons el comunicat de la Regidoria de Sanitat, d’aquestos 63 nous casos positius hi ha algun a Pego.
Però, no s’ha concretat quants en són, per indicacions de la coordinació del Centre de Salut. De fet, en el web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, encara apareix un únic cas positiu a Pego, registrat en la primera fase de la pandèmia.

Tant des del Centre de Salut, com des de la Regidoria de Sanitat, s’ha transmès un missatge de tranquil·litat a la població i s’ha recalcat que els positius estan identificats, és per això que s’està fent el rastreig de totes les persones que han estat en contacte amb ells, sent la majoria totalment asimptomàtiques.

A més, a més, s’ha insistit a la població en què seguisca les mesures de prevenció, com són dur la mascareta, respectar la distància de seguretat, evitar les aglomeracions i rentar-se les mans a sovint.


Quant a les xifres de la pandèmia a la Comunitat Valenciana… la darrera actualització de les dades correspon al divendres, dia 14.

Segons aquesta actualització, del dijous al divendres es va detectar 485 nous casos de coronavirus, els quals situen la xifra total de positius en 16.791 persones. 37 dels nous positius es produïren a la província de Castelló (2.057 en total); 97 a la província d’Alacant (5.353 en total); i 347 a la província de València (9.366 en total).

D’altra banda, cal afegir 264 noves altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia, a data del divendres ascendia a 20.640. 2.870 altes han estat donades en la província de Castelló, 6.789 en la d’Alacant i 10.945 en la de València. A més hi ha 36 altes no assignades.

D’aquesta manera, el divendres hi havia actius 2.918 casos de coronavirus, la qual cosa suposa un 11,65% del total de positius.

Els hospitals valencians tenien, el mateix dia 14, 218 persones ingressades: 7 als hospitals de la província de Castelló; 63 als d’Alacant, d’ells 10 en l’UCI; i 148 als centres hospitalaris de la província de València, 14 d’ells en UCI.

Del dijous al divendres no s’havia registrat cap defunció per coronavirus, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.486 persones: 227 a la província de Castelló, 518 en la d’Alacant i 741 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendien a 678.486, de les quals 541.380 han estat practicades a través de PCR i 137.106 mitjançant test ràpid.

D’altra banda, el divendres hi havia algun cas positiu de coronavirus en 19 residències de majors (8 de la província d’Alacant i 11 de la província de València). També en 5 residències de persones amb diversitat funcional (1 de la província de Castelló, 2 de la província d’Alacant i 2 de la província de València) i, a més, a 2 centres de menors a la província de València. Es troben sota vigilància activa de control sanitari 1 residència de majors de la província d’Alacant i 2 de la província de València.

En quant als brots, per ara, a la Marina Alta s’ha detectat tres, tots a Dénia. Dos en l’àmbit social, amb 7 afectats en total, i un tercer en l’àmbit laboral, localitzat a una empresa i amb 4 persones infectades.
947 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!