Centenars de persones exigeixen l’absolució dels joves antifeixistes detinguts

Per segona vegada, veïns i veïnes de Pego i altres localitats de la comarca, es donaren cita ahir a la plaça de l’Ajuntament per a fer front al feixisme. En aquesta ocasió, la convocatòria d’Acció Antifeixista anava més enllà. L’objectiu era exigir l’absolució dels ja 11 joves antifeixistes detinguts mitjançant un operatiu de la Guàrdia Civil desplegat entre el dimarts i dimecres a Pego i a Alcoi. Joves acusats dels delictes “d’atemptat contra agents de l’autoritat, desobediència greu i odi”, pels fets ocorreguts el diumenge 18 d’octubre arran de la presència al municipi d’un grup de neonazis del «Gandiablues Ultras», acompanyant al Club de Futbol Gandia, en el seu desplaçament a Pego, per a disputar el primer partit de lliga.

El col·lectiu antifeixista de Pego considera injustes les detencions del joves, injustícia que ve agreujada pel fet que no s’ha practicat cap detenció entre els neonazis del «Gandiablues ultra» que el diumenge 18 d’octubre es passejaren pels carrers de Pego enaltint la figura el nazisme i la figura d’Adolf Hitler.

En aquest mateix sentit es manifestà ahir el diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Josep Nadal, a través d’un comunicat que difongué a través de les xarxes. Afirma que les detencions dels joves han estat desproporcionades i s’han practicat amb un dispositiu armat més apropiat per a la desarticulació d’una cèdula antiterrorista.

En el comunicat, Nadal anuncià que el seu partit traslladarà, a través del seu diputat Joan Baldoví, una pregunta al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, al respecte de les detencions dels joves pegolins. I a més, ha dit el diputat autonòmic, «Compromís farà pressió perquè els oprimits no siguen tractats com a opressors».

Tornant a la concentració d’ahir, nombroses associacions i col·lectius polítics, culturals i socials de diferents punts de la comarca, i de la resta geografia de la Comunitat Valenciana, traslladaren el seu suport al col·lectiu antifeixista de Pego.


Entre aquestos col·lectius, es troba Acció Cultural del País Valencià, que va estar representat per Tomàs Llopis, qui va fer una repassada de diferents atacs i provocacions feixistes en la Comunitat Valenciana.

A més de reclamar l’absolució dels joves antifeixistes detinguts, ahir els organitzadors de la protesta exigiren també responsabilitats al govern municipal i a la Policia Local de Pego.


Respecte als joves detinguts, durant el seu arrest en diferents casernes de la Guàrdia Civil de la comarca, han declarat per via telemàtica davant del jutge, qui els ha posat en llibertat amb càrrecs.
603 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!