Acció Antifeixista convoca una concentració per a exigir l’absolució dels joves de Pego detinguts

Al llarg del dia d’ahir agents de la guàrdia civil detingueren a un total de 8 persones amb relació als altercats que hi hagué el diumenge 18 d’octubre a Pego, després que un grup de neonazis, seguidors del Club de Futbol Gandia, i membres del «Gandiablues ultras», recorreguera els carrers del municipi apegant adhesius amb esvàstiques i imatges de Hitler, i cridant consignes nazis.

Recordem que aquell dia les autoritats locals van reclamar la presència a Pego dels antidisturbis per tal que els neonazis pogueren eixir del camp del Cervantes sense que hi haguera enfrontaments entre aquestos i els grups antifeixistes que es van concentrar a les portes del recinte. L’ambient va anar calfant-se i a primera hora de la nit es van produir uns altercats en els quals, segons la Guàrdia Civil, sis agents resultaren ferits.

En una primera instància, la Guàrdia Civil detingué a un jove de Pego per “atemptat a agents de l’autoritat, desobediència greu i un delicte d’odi”. A més, va fer públic un comunicat de premsa en el qual s’afirma que els antifeixistes van llançar “objectes contundents contra els agents que havia acudit a prevenir disturbis”.

Ahir es van practicar noves detencions: 7 joves a Pego i un altre a Alcoi, segons ha publicat Acció Antifeixista en les xarxes socials. Es tracta de huit homes, «set de nacionalitat espanyola i un marroquín, d’entre 18 i 32 anys», que han estat identificats com els autors de llançaments de diferents objectes «pedres, botelles de vidre, llambordes i fins i tot una tapa d’embornal» contra els vehicles policials i contra els agents de la Benemèrita. Actes pels quals, informà la Guàrdia Civil, «sis agents van resultar ferits a causa de les agressions patides i, a més, part del material antidisturbis va quedar greument danyats». Així, se’ls imputa un delicte de lesions, atemptat contra els agents de l’autoritat i desordre públic.

Així, en són ja 9 els joves detinguts en relació amb els fets. D’altra banda, no s’ha informat de cap detenció entre els membres del «Gandiablues ultras» que exhibiren simbologia i proclames nazis pels carrers de Pego.

A tenor d’aquesta situació, que Acció Antifeixista considera «indignant», ha convocat una concentració per a hui dimecres a les huit de la vesprada, a la plaça de l’Ajuntament, per la llibertat i l’absolució dels joves de Pego.
911 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!