Centenars de pegolins i pegolines demostren la seua repulsa al feixisme


Així començà ahir la concentració convocada pel col·lectiu Antifeixistes Pego, seguida per centenars de persones que es van donar cita a la plaça de l’Ajuntament per a manifestar la seua total repulsa al feixisme. De manera pacífica, però, contundent, els assistents deixaren clar que “cap neonazi o feixista és benvingut a Pego”.

Antifeixistes Pego convocà aquesta concentració després dels fets ocorreguts el diumenge en què un grup de seguidors neonazis del Club de Futbol Gandia, els Gandiablues Ultras, recorregué els carrers del poble proclamant consignes nazis i apegant adhesius amb imatges de Hitler i esvàstiques. Aquesta circumstància va provocar una resposta per part dels antifeixistes de Pego, que a les cinc de la vesprada, quan començava el partit que anaven a disputar el Pego i el Gandia, es van concentrar davant del camp Cervantes per a mostrar la seua repulsa contra els neonazis. Al llarg de la vesprada l’ambient va anar calfant-se i finalment es va produir un altercat.

En la concentració, Antifeixistes Pego va llegir el seu comunicat en referència a aquestos fets.


La convocatòria havia rebut el suport de nombroses associacions i col·lectius de la Marina Alta, de la Safor i d’altres comarques de la geografia valenciana.


Una d’aquestes organitzacions, l’Associació per la Memòria Històrica Maria Dolors Lloret, també va llegir un manifest fent patent el seu sentiment de rebuig cap al feixisme.


Càntics, manifestos, pancartes i unitat va ser la resposta que Pego donà ahir al feixisme, clara i ferm.

764 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!