‘Centauros del Desierto’ al Pego Film Festival

La pel•lícula de John Ford realitzada en 1956, que ha estat inspiració de molts, serà projectada aquesta nit a les 22.30h. al Teatre Municipal de Pego. Ethan (John Wayne) torna a sa casa després d’haver estat en la guerra i al poc de temps tota la seua família és assassinada pels indis, i la seua neboda raptada. Jura rescatar la seua neboda i matar tots els indis que hagen intervingut en estos actes criminals. Durant cinc llargs anys persegueix els indis, acompanyat del seu nebot Martin (Jeffrey Hunter).

De tota la llarga sèrie de westerns dirigits per John Ford al llarg de la seua extensa carrera, ‘Centauros del Desierto’ destaca per la seua excel•lència tècnica i estilística, de notable influència posterior dins del cine d’acció i altres gèneres com la ciència-ficció (en menor grau). Les espectaculars seqüències d’acció de la cinta, les ràpides persecucions a cavall o els combats contra la tribu de Scar, van ser en el seu temps revolucionàries pel seu concepte fotogràfic i la seua edició veloç, fomentant la sensació de ritme amb l’ocupació eficaç de la música del gran Max Steiner i la banda de sonora. A més, la utilització per part del director de la veu en off, la profunditat de camp, a més d’altres recursos narratius, han contribuït decisivament a l’acceleració del relat i a la seua fluïdesa, que inclús hui, més de cinquanta anys després, aconsegueix continuar atrapant espectadors.

La importància d’estes aportacions no va poder discernir-se amb facilitat al punt de l’estrena d’esta pel•lícula, com a resultat només va obtindre un modest èxit de taquilla i crítiques merament positives. No obstant, amb el pas del temps ‘The Searchers’ s’ha transformat en una de les pel•lícules més importants i admirades de la història del cine, a causa de la seua varietat i profunditat temàtica, que emfatitza sobre el racisme existent a Amèrica del Nord, i a la seua notable influència que podem apreciar en els més variats exemples, des de la saga de La Guerra de les Galàxies (1977-2005) o Taxi Driver (1976), fins a Lawrence d’Aràbia (1962), o Apocalypse Now (1979). Ha sigut reconeguda com una de les seues pel•lícules favorites per part de diversos destacats realitzadors com Martin Scorsese, George Lucas, John Milius i Steven Spielberg, el qual la va declarar com “la millor pel•lícula de la història”.


555 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!