Carmen Alemany Bay rebé el Premi Jo Dona 2019 amb el suport i admiració de familiars i amics

Familiars, amics, membres de la corporació municipal, i representants del col·lectiu Dones Cabal, acompanyaren a Carmen Alemany en l’homenatge, que fou amenitzat amb l’actuació d’un quartet de vent.

 

El regidor d’Igualtat, Jose Merí, va ser l’encarregat de conduir l’acte, que va començar fent el lliurament dels premis del Concurs de Cartell del Dia de la Dona, a la guanyadora, Mar Llopis, i les finalistes Julia Vicens i Andrea Almela.

Fernando Alemany Bay, germà de la guanyadora d’aquesta vuitena edició del Premi Jo Dona, li dedicà un sentit discurs des del punt humà i familiar de Carmen. I també

feu referència a tota la seua intensa activitat com a professora i escriptora.

En l’acte intervingué també l’alcalde, Enrique Moll, amic de Carmen i la seua família, qui recordà una adolescència en comú dins la mateixa quadrilla.

Moll va exposar, a més, el currículum de Carmen Alemany Bay.

Carmen Alemany va rebre després el seu guard

ó, una escultura realitzada per l’artista Txin, qui va intentar transmetre el concepte de l’obra, recitant un poema titulat «Resilència».

I una de les nebodes de la premiada, Marilo Ferrer, li decicà el poema «Hagamos un trato», de Mario Benedetti, afirmant que representa molt a Carmen Alemany i les dones de la seua família.

Finalment, la catedràtica va prendre la

paraula per agrair el Premi Jo Dona i dedicar-ho a la seua filla, una jove de 18 anys feminista, tristament desapareguda fa uns mesos. I es va mostrar molt esperançada de cara a un futur d’igualtat entre els sexes.

2657 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!