Un jutge d’Alacant denega a la Generalitat l’entrada a dues parcel·les de la província per a procedir a l’eradicació de la Xylella fastidiosa

Una resolució judicial ha denegat a la Generalitat Valenciana el permís per accedir a una parcel·la d’Alcanalí i altra de Beniardà, per tal d’eradicar la Xylella fastidiosa.

Va ser al juliol del 2017 quan es va detectar a les comarques de la Marina Alta, Baixa i el Comtat el primer brot del bacteri. En aquell mateix moment, s’inicià una batalla legal entre els afectats i la Conselleria d’Agricultura per tal d’evitar que es duguera a terme l’arrencada d’arbres sans que contempla el Pla d’Eradicació del Consell. Després d’aquest any i mig, un magistrat del jutjat número dos d’Alacant ha rebutjat la petició de l’administració i li ha denegat l’accés a dues parcel·les.

Segons ASAJA, l’auto considera que l’eradicació arrencant arbres sans és una mesura desproporcionada, i més tenint en compte que el protocol que s’aplica en llocs on la Xylella existeix des de fa anys, com les illes Balears o Itàlia, ha passat de l’eradicació a la contenció, de forma que només s’arranca els arbres infectats.

Des d’ASAJA Alacant s’ha manifestat que aquesta resolució dóna esperances pels agricultors afectats i senta un precedent molt important perquè posa de relleu que l’eradicació no és l’única opció per combatre la Xylella fastidiosa.

776 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!