Carlos Pascual s’enfronta a uns altres 9 anys d’inhabilitació per deixar sense sou a un policia

Este dilluns va acudir a l’últim judici de les quasi 100 causes que va acumular. Va acudir acusat de prevaricació per apartar del seu treball en 2001 a un agent que no el va saludar mentres dirigia el trànsit.
A penes dos mesos després del seu últim judici, l’exalcalde de Pego Carlos Pascual, va tornar dilluns al jutjat de Benidorm. Ara se’l jutja per suspendre en 2001 d’ocupació i sou, durant 6 mesos, a l’agent de la policia local Rafael Moll. Moll va presentar contra el llavors primer edil una denúncia per prevaricació. En 2007 es va dictar l’obertura de judici oral, onze anys després d’iniciar-se la causa.

Dilluns, la primera reacció de Pascual va ser de sorpresa. Va dir davant del jutge que només va saber que esta causa seguia pendent el passat dia 14. Ja donava el tema per oblidat. La seua defensa va exigir la lliure absolució i, en tot cas, que se li aplique a la resolució l’atenuant per dilació indeguda, ja que els fets pels que va ser jutjat es remunten al 26 de febrer de l’any 2001.

Fa 11 anys, Pascual va acudir a portar a la seua filla al col•legi dies després d’haver espentat per les escales de l’Ajuntament al sergent de la policia local, Gonçal Vicens, fets pels que va ser condemnat a quatre anys i mig de presó i inhabilitació per a càrrec públic. Eixe dia, ja en un ambient de tensió generalitzada en la població, Rafael Moll, el Policia Local que ordenava el trànsit en un pas de vianants pròxim al centre educatiu, al seu torn delegat de personal de CC OO, li va negar la salutació reglamentària, per la qual cosa, segons la seua versió, va ser insultat allí mateix pel llavors regidor i expedientat el mateix dia amb una suspensió de funcions i sou, que després es va traduir en un altre expedient multitudinari de suspensió d’ocupació i sou a 18 policies, inclòs Moll, i al soterrador municipal després d’una concentració de protesta contra Pascual.

El policia sancionat va ser restituït en la seua plaça per una sentència judicial, que va obligar al Consistori a abonar-li les retribucions no percebudes durant la sanció, però va decidir acudir també a la via penal.

El Fiscal i l’acusació van demanar ahir 9 anys d’inhabilitació per a l’exalcalde. A la que se li sumaria la petició de condemna de quatre anys i sis mesos per tirar escales abaix al llavors cap de la policia local de Pego, Gonçal Vicens. I 7 anys d’inhabilitació per a exercir càrrec públic per suspendre de sou i feina a l’enterrador municipal.

L’exalcalde va acudir al judici quan ha complit cinc dels sis anys de presó d’una condemna per causar greus danys en 600 hectàrees del Parc Natural de la marjal de Pego-Oliva entre 1996 i 1998. Pascual està a punt d’obtindre el tercer grau penitenciari, la qual cosa implica la seua pràctica llibertat. De fet, gaudix de permisos restringits des de fa quatre anys, i ahir va acudir al jutjat amb un anomenat permís de govern sense escorta policial.

El seu actual advocat, que va arribar a gestionar fins a 75 causes judicials de Pascual, va assegurar que el seu patrocinat ja no tenia més judicis pendents. En el d’ahir, l’exregidor va dir: “Jo no vaig fer res ni vaig pensar res”. “Quan estàs d’alcalde, no vols rebomboris”, va assegurar davant del jutge. L’exalcalde va traslladar la responsabilitat de tot allò que ha ocorregut als funcionaris i tècnics municipals.
789 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!