Campanya “No al Carnestoltes al Clot”

La polèmica està servida després de les declaracions de l’alcalde, Carmelo Ortolà, a Ràdio Pego, al voltant dels problemes que enguany es presenten al centre del poble, problemes que forcen l’ajuntament a desplaçar, la festa més internacional de Pego, als afores del poble. Per Internet circula un breu manifest declarant que “la nova regidoria de cultura i festes es vol carregar una festa tan important i històrica com el carnestoltes, ja que pretenen que es realitze al Clot”. Encara no s’ha acabat l’any i Carnestoltes es presenta com una de les batalles importants que haurà de lluitar l’ajuntament de Pego de cara a principis de 2008. Enguany la festa més internacional del municipi se celebrarà ben aviat, el dissabte 2 de febrer. Però el que centra la polèmica no és la data, sinó la ubicació.

Durant el programa d’aquesta casa “Taula Oberta” de dimarts 4 de desembre l’alcalde de Pego, l’independent Carmelo Ortolà, va comentar, cap al final de l’entrevista que enguany “en el tema de Carnaval si que realment hi ha problemes” referint-se a dos tipus de problemes: les obres de les 5 places, que per a eixes dates s’espera que estiguen treballant al carrer Sant Jaume i la carbonatosi que pateixen les columnes de l’aparcament subterrani de la replaceta, que han fet els tècnics recomanar, com a mesures de prevenció, no aparcar cotxes o dipositar pes al si de la Plaça. “Tot açò fa que hi haja diversos factors de risc que em desaconsellen que el carnaval es faça en el centre del poble i s’està buscant una alternativa”, declarava Ortolà.

Davant aquests moviments per part del consistori diversos grups de pegolins i pegolines han iniciat diferents campanyes en contra dels plans de la regidoria de festes i seguretat. D’una banda, com anunciava el mateix alcalde durant “Taula Oberta” s’ha presentat un escrit de protesta a subdelegació de govern.

D’altra banda, per internet circula una campanya amb el títol “No al Carnaval al Clot” en la que s’explica i es demana el següent: “Com tots sabem el carnaval de Pego és una de les festes de l’any i que fa ja molts anys que es celebra, aquest any desgraciadament la nova regidoria de cultura i festes es vol carregar una festa tan important i històrica com el Carnestoltes, ja que pretenen que es realitze al Clot. Que serà del divertit desfile? de la festa a la plaça del porc? al lloc? al passeig? No seria el mateix ni molt menys, per això ara estem a temps de mostrar la nostra opinió, nosaltres que som els protagonistes de la festa, no paguem tots pels desperfectes ocasionats per quatre imbècils”.

Així les coses, per a 2008, el Carnestoltes de Pego serà protagonista abans i després de celebrar-se.


789 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!