“Una injecció boníssima” per a La Butaca Teatre

En la XII edició del Concurs de Teatre Amateur Salvador Soler i Soler d’Oliva -per a obres exclusivament en valencià- el grup de teatre pegolí ha obtingut el Premi a la Millor obra, “El senyor Josep falta a la dona i la dona del senyor Josep falta a l’home”, al Millor director, Cèsar Monzonís, al Milllor Actor Principal, Josep Vidal i al Millor actor de repartiment, Tomàs Llopis. El regal previ de Nadal per a La Butaca Teatre, el grup de teatre pegolí, que està integrat per membres de Benidoleig, Beniarbeig, Ràfol, Atzúvia, La Gallinera i Oliva, a més de Pego, els ha arribat d’Oliva. Abans d’acabar el 2007 aquest jove grup de teatre que va néixer a l’ombra de l’Escola Municipal de Teatre de Pego, creada ja fa tres anys per la regidoria d’Educació que aleshores ostentava Àngel Sendra, es consolida a cada obra i potser, tots els actors i actrius que composen La Butaca Teatre recordaran el vodevil “El senyor Josep falta a la dona i la dona del senyor Josep falta a l’home”, de Santiago Rusinyol, com un abans i un després per a la companyia. Amb ell han aconseguit el reconeixement públic, fet visible en les sales plenes cada vegada que han representat l’obra i en els 4 guardons arreplegats el divendres passat a Oliva.

11 obres es van presentar a la XII edició del Concurs de Teatre Salvador Soler i Soler d’Oliva, organitzat per l’Ajuntament d’Oliva i la Junta Local Fallera. La Butaca Teatre va posar damunt l’escenari el seu treball interpretatiu a la ciutat veïna de la Safor el 28 d’octubre. El divendres passat el jurat va donar el seu veredicte i dels 6 guardons als que es podia optar l’obra dels pegolins i atzubians, va aconseguir 4 premis. Millor obra “El senyor Josep falta a la dona i la dona del senyor Josep falta a l’home”; Millor direcció per a Cèsar Monzonís, Millor actor principal, per a Josep Vidal i Millor actor de repartiment per a Tomàs Llopis.

El professor i director de l’obra, també guardonat pel seu treball de direcció, Cèsar Monzonís, manifestava per a Ràdio Pego “estar molt satisfet de com va eixir l’obra, allí i a altres llocs.” Per a ell “els premis han de servir per a confirmar que estàs treballant en la bona línia i continuar treballant”.

Per la seua banda, Xaro Cardona afirmava que aquests premis han estat “una injecció boníssima”, perquè -recorda l’actriu- són moltes hores d’assaig, sobretot abans de cada actuació, i una constant de dissabtes de vesprada. “És una gran recompensa” per a tot el grup i per al públic incondicional que està en cada representació. A eixe públic fidel dóna les gràcies Xaro en nom de La Butaca Teatre.

Destaca com a fet important Monzonís que “fa 4 anys a Pego no existia cap grup de teatre” i el reconeixement rebut significa “una passeta més” per a La Butaca i per al teatre en general a la localitat.

Per últim el director de l’obra “El senyor Josep falta a la dona i la dona del Senyor Josep falta a l’home” va parlar del futur de la Butaca, assegurant que aquest “serà el que vullga la Butaca. El que vol el mestre és […] continuar treballant i continuar impulsant el teatre a Pego” a més de passar-ho molt bé realitzant-t’ho.

Des de Ràdio Pego només queda felicitar el treball ben fet.

666 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!