Campanya d´informació veïnal sobre el codi secret dels lladres

La Policia Local de distints municipis de la comarca reforça la campanya d’informació veïnal sobre els signes que usen els lladres per a comunicar-se i robar en vivendes. Els assalts a xalets en els últims anys s’ha multiplicat i tota precaució és poca per a frenar la delinqüència.

Els assalts a vivendes s’han multiplicat en els últims anys i tota precaució és poca per a retallar aquesta la delinqüència. A més, els robatoris amb violència també s’han convertit en habituals. Els més recents ocorreguts a Bellreguard i Oliva fa poques setmanes. Davant aquesta situació la Policia Local de la Marina Alta aposta per la prevenció.

La Policia Local dels distints municipis de la comarca està reforçant la campanya per a prevenir els veïns de possibles robatoris en les seues vivendes. No es tracta d’una iniciativa nova, ja que els agents de les forces de seguretat ja han posat en sobreavís als ciutadans dels signes que utilitzen els lladres per a comunicar-se entre ells i cometre el robatori en les vivendes amb total seguretat. No obstant, com els delinqüents persisteixen en el seu intent, els policies també ho fan però amb l’objectiu d’impedir que es comenten més robatoris.

Els fullets en què es reprodueixen els signes secrets utilitzats pels lladres per a assaltar cases es poden trobar en retens de la Policia Local i oficines dedicades a la compravenda immobiliària i els propis residents de les urbanitzacions fan còpies per a informar els seus veïns. El boca a boca és la millor forma de prevenir assalts a les vivendes.

Els signes més comuns que utilitzen els lladres per a parlar entre si són pintades amb clarió, llapis o algun altre objecte punxant en timbres d’entrada, en el terra, en les parets i inclús sota el pelut d’entrada de les casa. Evidentment, els lladres no tenen hora, però els agents de la Policia Local han observat que entre les 13 i les 15 hores es realitzen gran part dels signes pels delinqüents i malfactors.

En este sentit, la Policia aconsella que es mantinguen ben tancades les portes d’accés i que aquelles persones que tinguen garatge se cercionen de què aquesta estiga tancada del tot abans d´entrar o eixir del mateix.

Quant al llenguatge secret es refereix, els agents apunten que abans d’obrir la porta del domicili el propietari s´assegure de què no hi ha cap senyal. Si hi ha algun signe estrany, s’aconsella esborrar-lo, deixant la menor empremta possible. I, el més important, la Policia insta a què es difonga entre veïns i coneguts els signes utilitzats pels lladres per a augmentar la seguretat.715 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!