Carmen Sala Ferrer, Premi ‘Jo Dona’ 2017, anima a les dones a «que es menegen, a que no es queden parades»

Ahir va rebre el premi que atorga la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego esta atleta que fa més de vint anys que, junt amb els seus germans, va començar a córrer i no ha parat fins al moment. De fet, ha participat en més de 600 mitges maratons. El seu rendiment en la majoria d’elles la van portar a ser nomenada, en 2004, com a la millor corredora popular per la revista Runners. La proposta perquè Carmen Sala Ferrer fora reconeguda amb el Premi ‘Jo Dona’ va vindre de la mà de Cabal i va obtenir el vist-i-plau de la Regidoria. Perquè, com apuntava el regidor d’Esports, encarregat de repassar els mèrits de l’atleta del Club Dorsal 19, «Carmen és passat, Carmen és present i Carmen és futur en el món de l’atletisme» i exemple per a moltes joves esportistes.

P1300986P1300964La música del ‘Quintet Al Vent’ va servir per començar i per finalitzar l’acte de lliurament del Premi ‘Jo Dona’ que atorga la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego per a reconèixer la tasca normalitzadora i de millora que, algunes persones o entitats de la localitat, han dut a terme al llarg del temps per a avançar en la igualtat entre dones i homes. En esta ocasió la premiada va estar Carmen Sala Ferrer, una dona que fa més de 20 anys que va decidir que córrer era el seu esport. Una època en què era estrany veure a dones en carreres a peu o maratons.

P1300988Abans de passar a lliurar el premi Jo Dona, però, el regidor d’Igualtat, José Merí va destacar, en el Dia Internacional de la Dona Treballadora que «des del principi de la lluita dels drets de les dones fins a hui, han sigut molts els avantatges aconseguits, però encara queda molt per fer perquè estem lluny d’obtindre la igualtat entre homes i dones» i apuntava que «el problema de la violència de gènere és, sense dubte, el més important al que s’enfronta la nostra societat». Apuntava Merí que perquè això succeïsca s’ha de produir «el canvi en els comportaments socials que assignen determinats rols a les dones pel simple fet de ser-ho» i defensava que «l’educació en peu de la igualtat és bàsica perquè es produïsquen estos canvis».

P1300992P1300994El regidor d’Igualtat agraïa la participació de l’alumnat de Secundària de l’IES Enric Valor per haver participat en el concurs de Cartells per al Dia de la Dona. José Merí també entregava el primer premi del concurs a Victòria Sastre de 3r ESO C. També es va entregar un segon premi a Maria Sendra i, Dones Cabal va atorgar un tercer a Joana Pons.

P1310019Carmen Sala va començar a córrer fa més de 20 anys gràcies als seus germans. A ells els agradava practicar este esport i ella els acompanyava. Prompte va comprovar Carmen, i qui l’acompanyava en cada eixida, que córrer era un esport que li venia com a anell al dit. Des d’aleshores no ha deixat de practicar-lo. P1300999De fet, l’encarregat de donar a conèixer al nombrós públic present al pati de la Casa de Cultura, els mèrits de Carmen per rebre el Premi Jo Dona, Raül Tamarit, regidor d’Esports i membre del Club Dorsal 19, va assenyalar que Carmen «en estos més de 20 anys corrent haurà participat en més de 600 mitges maratons», al que s’haurien de sumar unes quantes maratons i moltes voltes a peu, el que dóna com a resultat milers de quilòmetres correguts per esta infatigable i constant atleta.

P1300953P1300956Carmen Sala Ferrer ha corregut a San Sebastià, Sevilla, València, Venècia, Florència, Torí, Ferrara, Pàdua, Treviso i Innsbruck, en l’àmbit nacional i internacional. Si ens fixem només en l’Estat Espanyol, són innombrables les carreres on ha participat. Com també ho són els premis que ha rebut. Entre els més destacats, el de ser nomenada, en 2004, la millor corredora popular per la revista Runners. P1310027Ha sigut campiona d’Espanya de mitja marató en 2015 en categoria veteranes i en 2016 va guanyar el campionat d’Espanya de Cross per equips en categoria veterana. També s’ha proclamat campiona del Trofeu de Carreres Populars de la Diputació de València en 2003, 2007 i 2009 i dos vegades ha guanya la mitja marató de Santa Pola. Carmen, però, amb tot el que ha corregut té molts més trofeus a casa.

Les seues marques persones són: En 1/2 marató: 1 hora i 18 minuts i en marató: 2 hores i 51 minuts.

P1310002P1310025La proposta perquè Carmen Sala Ferrer fora reconeguda amb el Premi ‘Jo Dona’ va vindre de la mà de Cabal i va obtenir el vist-i-plau de la Regidoria d’Igualtat. Això es va donar perquè, com apuntava el regidor d’Esports, encarregat de repassar els mèrits de l’atleta del Club Dorsal 19, «Carmen és passat, Carmen és present i Carmen és futur en el món de l’atletisme» i exemple per a moltes joves esportistes.

P1310023Córrer és un esport solitari perquè, tot i que es puga córrer en grup, el pas el marca una mateixa i Carmen corre, corre molt i molts quilòmetres. P1310032El que no fa tant és parlar davant el públic. És una dona amb un somriure ample i freqüent, però també és una dona tímida. És per això que, en rebre el premi, Carmen Sala Ferrer es va limitar a donar ànims perquè les dones es moguen, perquè no es queden quietes i va deixar la resta per a la intimitat.

2919 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!