Incidència desigual de vaga en els centres educatius de Pego

La convocatòria de vaga, feta des de la Plataforma Estatal per la Defensa de l’Escola Pública, integrada per organitzacions de pares i mares, estudiants i sindicats de professorat, era per a totes les etapes educatives, des d’Infantil fins a la Universitat. L’objectiu és «denunciar que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) segueix en vigor i que el pacte que s’està negociant al Congrés dels Diputats és només polític i no social». En l’àmbit comarcal, la Plataforma per l’educació pública de la Marina Alta convocava a la participació en la manifestació que se farà a Dénia, a les 11’30 hores, sortint de la Plaça Jaume I.

descargaA Pego la vaga general d’educació convocada per a hui en totes les etapes, des d’Infantil fins a la Universitat, ha tingut un seguiment desigual. Esta vaga ha estat convocada per la Plataforma Estatal per la Defensa de l’Escola Pública, una plataforma que integra organitzacions de pares i mares, estudiants i sindicats de professorat. L’objectiu de la convocatòria és «denunciar que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) i les seues retallades segueixen en vigor. De fet, des de la Confederación Española de Asociaciones de Padres y Madres del Alumnado (CEAPA) temen que «S’està jugant amb els temps», ja que «En el desacord hi ha Lomce, en l’espera del pacte, hi ha Lomce». És per això que la Plataforma denuncia que «el pacte que s’està negociant al Congrés dels Diputats és només polític i no social» i demana que s’accelere el procés, però reivindicant que en les negociacions també s’incloga a la comunitat educativa.

Per tant, la convocatòria que ha demanat «buidar les aules» vol aconseguir la «derogació de la LOMQE, la reversió de les retallades (20 hores lectives, descomptes per malaltia, etc.), l’increment del pressupost dedicat a educació, la recuperació d’un sistema de beques que garantisca la igualtat d’oportunitats, l’eliminació de les contrareformes universitàries i de les pràctiques no remunerades en FP, la recuperació de les plantilles, la dignificació de les condicions laborals del professorat, el fre a la privatització del sistema educatiu i la reducció de les ràtios, entre d’altres».

La Plataforma per l’educació pública de la Marina Alta s‘ha sumat a la convocatòria i ha fet una crida a la participació de tota la comunitat educativa a la vaga convocada per hui, i a més, també ha convocat a la participació de la manifestació que té lloc a Dénia hui, a les 11’30 hores i que eixirà de la Plaça Jaume I de la capital comarcal i anirà fins a la Plaça de l’Ajuntament.

A Pego, la incidència ha estat desigual, tant entre els centres educatius com entre l’alumnat i professorat que ha secundat la vaga, sent molt més nombrosa la incidència entre el primer grup.

Incidència de vaga per centres educatius a Pego:

Xifres vaga educativa a Pego

2619 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!