Cabal s’unix a l’alerta feminista que el proper 19 de juny prendrà els ajuntaments

Serà a les 12 del migdia en una acció conjunta que es repetirà a consistoris d’arreu de tot l’estat per a instar el Govern central que augmente a 120 milions d’euros l’assignació pressupostària destinada a la igualtat i a la lluita contra la violència masclista. Perquè l’acció siga efectiva, Cabal convoca les associacions pegolines a una reunió informativa i organitzava, demà dijous 8 de juny, a les 7.30 de la vesprada, al primer pis de l’Espai Veïnal Antic Institut.

Davant de l’aprovació dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017, les organitzacions de dones han convocat «una #AlertaFeminista per a continuar denunciant que estos pressupostos reflectixen un model econòmic basat en activitats productives depredadores del medi ambient, que no atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre hòmens i dones amb conseqüències desastroses per al medi ambient, l'economia, la societat i sobretot per a la vida de les dones».

Manifesten que la realitat social de l'estat comporta «menor taxa d'ocupació femenina, desigualtat salarial, precarietat, feminització de les cures i per si no fóra prou, DIA A DIA, ENS estan assassinant, a nosaltres i a les nostres criatures». Denuncien que estes desigualtats es donen «davant de la més absoluta indolència del govern central, les institucions i els poders públics».

Davant esta impotència, el passat dimecres 31 de maig, es reuniren dones i associacions del moviment Feminista de València, per a dissenyar estratègies i exigir recursos que acaben d'una vegada amb «esta ceguera institucional i este patriarcat assassí».

Ho fan «fartes de minuts de silenci, de discursos hipòcrites i de condemnes virtuals. Asfixiades per la impotència davant de l'assassinat de 28 dones i 5 criatures en el que portem d'any, morts anunciades que ningú ha volgut evitar. Indignades davant d'un Pacte d'Estat que naixerà mort si no hi ha fons per al seu desplegament i aplicació. I unides per l'objectiu comú de manifestar el seu rotund rebuig de la passivitat criminal dels poders públics, així com la exigència innegociable d'una partida pressupostària suficient per a la lluita contra la violència masclista i la igualtat». Per tot això, les associacions feministes s'han proposat canalitzar la seua ràbia i la seua indignació davant l'incansable «terrorisme masclista» entorn d'una proposta concreta, col·lectiva i reivindicativa. A la que s'han unit les pegolines Dones Cabal.

COP-768x512La proposta de l' #AlertaFeminista és que el proper dilluns 19 de juny es prenguen els ajuntaments a les 12 del migdia i, allí es faça la lectura pública d'una moció que insta al Govern central a ampliar a 120 milions d'euros l'assignació pressupostària destinada a la igualtat i a la lluita contra la violència masclista en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2017 que es debatran i s'aprovaran eixa setmana.

Perquè l'acció a Pego siga efectiva, Cabal convoca a les associacions pegolines a una reunió informativa i organitzava, demà dijous 8 de juny, a les 7.30 de la vesprada, al primer pis de l'Espai Veïnal Antic Institut.

 

1978 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!