Cabal convoca una concentració per la igualtat real entre dones i homes demà dijous, a les 11.30h., a la plaça de l’Ajuntament

Esta convocatòria coincidirà amb la convocada, setmanalment, ‘Per unes pensions dignes i garantides per a totes i tots’. D’altra banda, Cabal, conscient que totes les dones no van a poder fer la vaga, recorden que es pot fer visible el recolzament a la mateixa, penjant un davantal a la finestra, al balcó de casa, però també a l’aparador de la tenda de la que s’és propietària o es treballa i en espais i administracions públics.

Si teniu bona vista us haureu fixat que a Pego han aparegut alguns cartells morats que conviden a participar en la vaga feminista convocada mundialment demà dijous, 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora i a la que Cabal s’ha adherit. En estos cartells es recorda que el 8 de març es demana «igual salari per fer la mateixa feina; una realitat que no es dóna actualment, ja que les dones hem de treballar 125 dies més a l’any per percebre el mateix salari que un home», també es recorda que «les cures també són feina» i per això la vaga també és de cures; que «el 54’3% de l’alumnat són dones, però després només el 17% d’elles ocupen càrrecs directius», el que s’anomena sostre de cristall; també es recorda que el 8 de març també hi ha convocada vaga de consum i per això Cabal aposta perquè el 8 de març «no òmpligues el cabàs», no compres (que tot el que necessites ho compres hui o divendres, però no dijous, tot i que siga dia de mercat). I per últim, eixos cartells també es fan ressò del lema de la convocatòria de la vaga feminista: «si les dones parem, el món s’atura».

Cabal, conscient que totes les dones no van a poder fer la vaga, recorden que es pot fer visible el recolzament a la mateixa, penjant un davantal a la finestra, al balcó de casa, però també a l’aparador de la tenda de la que s’és propietària o es treballa i en espais i administracions públics.

A més, demà dijous de matí, a les 11.30h. Cabal crida a concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament per acabar amb les desigualtats que existixen entre homes i dones i exigir una igualtat real entre ambdós gèneres. Esta convocatòria coincidirà amb la convocada, setmanalment, ‘Per unes pensions dignes i garantides per a totes i tots’.

Estes explicaven que el feminisme vol aconseguir una equiparació real entre dones i homes perquè «les dones som persones i tenim igualtat de drets, homes i dones en la societat, però, malauradament en el món laboral encara hi ha diferències salarials entre homes i dones, la majoria de les reduccions de jornada són de dones, perquè es fan càrrecs dels fills, dels majors; hi ha molta més dificultat en ascendir laboralment i, esta vaga pretén denunciar estes desigualtats en el món del treball i és una de les raons per les quals Dones Cabal s’adherix a la vaga del 8 de març».

La vaga convocada el 8 de març, és una convocatòria que va més enllà del que s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga assolirà també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa. Recorden des de Cabal que «les dones des de ben menudes sempre hem estat educades en el cuidar, dels nostre fills, dels nostres pares, en el cuidar dels nostres homes. És per això que esta vaga no tan sols va dirigida a les dones treballadores fora de casa, sinó que també va dirigida a les dones que des de dins de casa cuiden als seus familiars i també fan molta feina en l’àmbit privat».

La vaga també és de consum, ja que les dones són les que habitualment s’encarreguen d’omplir el carro de la compra. I també perquè moltes vegades, els llocs de treballs que se’n deriven són ocupats per dones, amb condicions precàries. Per això és vol aturar els mercats, perquè «volem que siga un consum que respecte els nostres drets i les nostres vides». Per això, el 8 de març, Cabal, com la resta del moviment feminista, proposa «no comprar o consumir cap producte o servei més enllà dels imprescindibles per a la supervivència». Al final, el que es vol és «evitar el consum en comerços on les dones es troben en unes dolentes condicions laborals i vitals i volem que es respecten els drets de les treballadores».

Aclarien des de Cabal que la vaga general és de 24 hores, que està emparada per l’article 28 de la Constitució, convocada pels sindicats complint els requisits legals i està comunicada a l’autoritat laboral i autoritzada. El que significa que tot el món pot fer esta vaga. La persona que decidisca fer-la no pot ser acomiadada ni se li poden aplicar mesures repressores. Així mateix es recorda que no hi ha obligació de comunicar que es fa vaga. No obstant això, se sol comptar amb el fet que «hi ha un bon ambient de treball i per tant se sol avisar que no s’anirà a treballar».

1542 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!