Brodway inspira el Festival d’Arts Escèniques del Carnestoltes 2022

Hui s’ha presentat la segona edició del Festival d’Arts Escèniques, què tindrà lloc dissabte 30 d’abril. Un esdeveniment organitzat per segona vegada per a celebrar el Carnestoltes 2022 a Pego, però que, per la situació sanitària al mes de febrer provocada per la pandèmia del coronavirus, va ser ajornat.


A la Casa de Cultura l’alcalde i regidor de Festes, Enrique Moll, la regidora de Cultura, Laura Castellà, i el director del Festival, el coreògraf i ballarí Marc Pons, han oferit alguns detalls dàquesta edició més ambiciosa i espectacular que la primera. Entre d’altres qüestions s’ha destacat l’aposta de l’Ajuntament de Pego per la Cultura i un Carnestoltes més artístic que posa en valor el patrimoni artístic i humà i la riquessa en recursos del poble de Pego.


La temàtica d’aquest any versarà sobre els musicals de Broadway i comptarà amb huit espais tematitzats, tres més que en la primera edició. Enguany canvia també la ubicació per a complir amb la normativa sanitària, ja que els carrers on es va celebrar el Festival de les Arts Escèniques de 2020 tenen un espai més reduït. Segons explica el director del certamen, el festival “està concebut com un recorregut, amb un inici i un final que caldrà que realitze l’espectador”.

Així doncs arrancarà amb un primer escenari a la plaça del Convent i al llarg del carrer Jaume I hi haurà uns altres quatre punts escènics. Un altre escenari es situarà a la plaça Poeta Llorente, el sèptim escenari s’ubicarà a la plaça del Mercat, mentre que l’octau estarà ubicat a la plaça de l’Antic Regne de València.

Encara que la temàtica escollida és la de Broadway, el director del festival ha preferit mantenir el misteri respecte als escenaris, “recrearem musicals mítics com el Fantasma de l’Òpera o el Moulin Rouge per exemple, tan sols puc contar que tots espais són més espectaculars que els de la primera edició, amb més color, més coreografies, més música. És una bona oportunitat per a aprendre de la cultura del teatre”. Pons ha agraït “la confiança depositada en mi per dur endavant aquest projecte tan il·lusionant”.


L’espai és un factor més que important en el festival d’Enguany per la magnitud de l’espectacle, però, també per les circumstàncies. La pandèmia pel coronavirus encara no ha finalitzat, és per això que s’ha preparat una campanya de conscienciació per a evitar aglomeracions, a més d’altres accions per a difondre el Festival d’Arts Escèniques de 2022 i tot el treball creatiu que ha comportat.

 

901 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!