Balanç positiu del primer any d’ús dels mini ecoparcs a Pego

Segons ha informat l’Ajuntament de Pego en nota de premsa, els pegolins i pegolines hi depositen fins a 10 quilos de piles cada quinze dies. Els xicotets aparells elèctrics i electrònics i les piles (de botó i alcalines) són dues de les deixalles que més recicla la ciutadania. Així ho demostren les dades registrades després del primer any d’instal·lació dels mini ecoparcs en diferents punts del municipi. Es tracta dels contenidors amb forma de ‘mupi’ dividits en el seu interior en set compartiments per a separar els materials que veïns i veïnes poden reciclar: a més de les piles i els aparells elèctrics i electrònics de xicoteta grandària; es poden depositar bombetes incandescents, bombetes de led de baix consum, bateries i cartutxos de tinta.

Els operaris del servei municipal de neteja encarregats del buidatge dels contenidors, indiquen que es retira al voltant de 10 quilos de piles cada dues setmanes entre els sis mini ecoparcs instal·lats a Pego. També ha sorprés la quantitat d’aparells elèctrics i electrònics que es recicla, principalment telèfons mòbils i els seus respectius carregadors. De fet, els operaris afirmen que “És el segon contenidor amb més deixalles després del de les piles”.

Quant a l’ús dels contenidors, expliquen que els més utilitzats són els dos que van ser instal·lats en primer lloc, al desembre de 2021. El regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra, opina que aquesta circumstància podria ser donada per la ubicació d’aquestos dos mini ecoparcs, “un està al passeig Cervantes i l’altre a un dels carrers cel centre del poble, el carrer Jaume I». Tot i que opina que «també pot ser que siga per la seua antiguitat, els altres quatre encara no han complit un any, pot ser que en uns mesos les xifres s’igualen”.

L’edil afirma que està satisfet “per l’acolliment que han tingut els mini ecoparcs entre els veïns i veïnes». Sendra consideara que «els sis contenidors faciliten el reciclatge, tan important per al nostre municipi». I ha afegit que la cura pel medi ambient és una de les prioritats de l’Ajuntament de Pego.
És per això que tenen previst “potenciar durant el 2023 el reciclatge entre els col·legis i els diferents col·lectius socials”.
599 Visites
Hola!!