Medalla d’Or al Mèrit de la Protecció Civil a la Policia Local, Acció Urgent i Ràdio Pego

L’alcalde de Pego, Enrique Moll, ha lliurat les tres medalles atorgades en reconeixement a la tasca duta a terme durant l’incendi forestal del passat mes d’agost. Una distinció de la Generalitat Valenciana, la Medalla d’Or al Mèrit de la Protecció Civil, concedida per mig de la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències i que també han rebut, prèviament els ajuntaments afectats per l’incendi.

El primer edil ha explicat que va mantindre una reunió amb membres de la Generalitat i l’Agència Valenciana d’Emergències, els quals van demanar a l’alcalde que transmetera el seu agraïment i reconeixement -a través d’aquesta condecoració- a les tres entitats.

Respecte dels motius pels quals s’ha concedit les distincions, Moll ha comentat que tant la Policia, com Acció Urgent i la ràdio, “Van estar fent costat als que ho necessitaven en els moments més crítics. Van ser i són un exemple a seguir”. També ha destacat que les tres entitats van prestar els seus serveis, de manera ininterrompuda, des que va començar el foc.

De la Policia Local, Moll ha dit que els i les agents del cos municipal “van complir amb la seua comesa com sempre, però van ser un pas més enllà. Van col·laborar en tot moment a facilitar la labor dels bombers i altres cossos d’extinció del foc; van ajudar a veïns i veïnes que el necessitaven en els moments més crítics. Per a molts i moltes van ser àngels de la guarda, ja que van ser els primers que van ajudar en les tasques de desallotjament”.

Quant a Acció Urgent, el primer edil ha recalcat que “són un equip que fa un treball increïble i en els dies de l’incendi no van ser menys. Sempre van estar ajudant en tot el que va ser necessari, tant a veïns i veïnes, així com tasques de coordinació en l’edifici de l’antic Institut, on es va situar a tots els veïns que van haver d’abandonar les seues cases durant els moments més angoixants”. Els membres d’Acció Urgent han rebut emocionats la medalla i han tingut unes paraules per a dedicar aquest reconeixement al seu company Vicent, “Caliu”, mort recentment. 

I pel que fa a Ràdio Pego, Moll afirma que “L’equip la ràdio va sorprendre per la seua labor, ja que en l’incendi que patirem l’any 2015 no vam tindre tal cobertura. Ens van mantindre informats en tot moment, ben informats. Van estar en els moments més importants, durant totes les reunions en el lloc de comandament. I van ser un altaveu per als afectats per a demanar ajuda”.

L’equip de Ràdio Pego ens sentim agraïts per un reconeixement a una tasca realitzada des del ferm compromís amb el servei públic. Quede clar que la cobertura donada en aquest incendi respon tant a la voluntat i responsabilitat de l’equip humà de la ràdio, com a la total col·laboració per part de l’Agència Valenciana d’Emergències, l’Ajuntament de Pego i el seu cap de premsa, Bernat Ortolà, la Policia Local, els Bombers, voluntaris, tots els equips d’extinció i de rescat, i ciutadania en general, que van facilitar la nostra feina. I, és clar, també ha estat possible gràcies a les millores tecnològiques que s’està implementant en la ràdio en els últims anys.
 
En l’acte de lliurament de les medalles, Moll també ha volgut agrair a la resta d’entitats, associacions, empreses, veïns i veïnes que van estar ajudant en aquells moments. «Perquè entre tots vam demostrar que som una comunitat, un poble solidari”.
841 Visites
Hola!!