Arrapades i Beduïnes al front dels moros i cristians de Pego en 2008

Enguany tornen les dones al poder al capdavant de les tropes de moros i cristians de Pego. Dissabte passat es va realitzar l’acte que presentava les noves capitanes, Maria Rosario Bolufer, Arrapada i Àngela Ceresola, Beduïna. En aquest 2008 el cartell de Moros i Cristians tindrà els cavalls i els capitans com a eix central, el guanyador ha estat Daniel Garcia, de Gandia. Estem a finals d’abril i ja queda menys per a arribar a la data clau per a què les tropes mores i cristianes envaeixen els carrers de Pego, com diu el president de la Junta Central de Moros i Cristians, Àngel Portes, en aquest període ja s’està “rematant garbes de cara ja a la festa”. És per això que el dissabte passat es va procedir a la presentació d’aquelles que seran les capitanes de 2008. De nou, dos anys després, dos dones pegolines, Maria Rosario Bolufer, arrapada, capitanetjarà els cristians; Àngela Ceresola, estarà al capdavant de les filaes mores.

Al respecte de la doble capitania femenina, Portes, expressa que “hi ha qui no vol dones i ací les tenim tots els anys repetides perquè Pego no s’ha oposat mai”.

El president de la Junta Central de Moros i Cristians, fa una crida oberta perquè la gent s’apunte a les filaes o s’anime a crear filaes noves, perquè tot i que es compta amb uns 470 membres moros i cristians, la xifra està un poc estancada i a més, assegura Portes “que respecte a altres pobles, sense massa tradició festera […] hi ha pobles que ens doblen, però bé”.

El cartell guanyador en aquest 2008 ens mostrarà a dos figures muntades a cavall que capitanegen les seues tropes. Amb traços senzills i colors forts, com el roig, el negre i el blanc, Dani Garcia ha aconseguit captivar el jurat d’enguany i s’ha emportant el 600 euros de premi.

El guanyador, nascut a Gandia, confessava que no tenia una idea predeterminada del que anava a fer, va ser “pensat i fet” utilitzant tècniques digitals perquè explicava Dani Garcia que per a la realització de cartells és molt més senzill a l’hora d’entregar-los i després fer la impressió.

657 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!