A data d’avui hi ha registrades 3500 sol•licituds de Pagament Únic a l’Ocapa Comarcal

Avui a les 2 de la vesprada s’acaba el termini oficial per a demanar l’activació del dret de Pagament Únic per a cítrics. De tota manera des de l’Ocapa insisteixen a recordar que totes aquelles persones, que per qualsevol raó, no han declarat els seus bancals a data de hui, poden fer-ho fins el 25 de maig, tot i que rebran una penalització. Avui, a les 2 de la vesprada, finalitza el termini per a activar els drets de Pagament Únic de cítrics, que en aquest 2008 assignarà els drets individuals als agricultors, una de les novetats d’aquesta ajuda europea que realitzarà la incorporació efectiva de la superfície de cítrics al pagament únic l’any 2010.

A data d’avui s’han registrat a l’OCAPA Comarcal amb seu a Pego, 3500 sol•licituds, tot i que les xifres oficials encara no es coneixen, ja que falta computar totes aquelles sol•licituds que s’han tramitat per les diverses cooperatives de la comarca i la Caixa Rural. D’altra banda, si fa unes setmanes l’Ocapa rebia unes 50 sol•licituds per dia, actualment n’està rebent fins a 100.

Tot i que hui acaba el termini oficial per a sol•licitar aquesta ajuda per a les superfícies citrícoles, des de l’Ocapa insisteixen en què totes aquelles persones que no hagen arribat a tramitar la sol•licitud a data de hui, 30 d’abril –per la raó que siga- passen per l’Oficina comarcal, situada al Carrer Sant Eloi de Pego per a informar-se del que es pot fer en cada cas individual. Aquestes persones que no hagen arribat a temps demanar l’ajuda rebran una penalització, no obstant, des de l’Ocapa es recomana encaridament que s’apropen a l’oficina el més prompte possible per a estudiar eixos casos, tot i que els llauradors tinguen un menut tros de terra dedicat a cítrics. Es pot consultar fins el 25 de maig.

Aquest període de sol•licituds de Pagament Únic per a cítrics ha estat important perquè enguany és l’únic any en què es pot demanar aquesta ajuda europea, declarant que les parcel•les de cítrics estaven disponibles a 30 de setembre de 2006, la data de referència per a l’assignació de drets.
El principal problema per als llauradors particulars, explicava per a Ràdio Pego, Juan Martí, tècnic d’AVA, és que un tant per cent de la producció critrícola s’ha de destinar a la indústria.

Si tots els llauradors de l’Estat Espanyol demanen l’ajuda el muntant econòmic destinat per a Espanya és de al voltant de 94 milions d’euros, aproximadament 290 euros per fanecada.

654 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!