Arranca el projecte ‘Impulsa’t i Activa’t’ de prescripció de l’esport a persones amb diferents patologies

Divendres passat, dia 16, es va constituir la Comissió Local de Coordinació del projecte ‘Impulsa’t i Activa’t’. És aquest un projecte local que s’emmarca dins del programa de prescripció d’activitat i exercici físic orientat a la salut que s’anomena ‘En Moviment’, i en el qual participen conjuntament l’Ajuntament de Pego, la Conselleria de Sanitat i la de Cultura i Esports.

Aquesta Comissió Local de Coordinació estarà integrada pel coordinador metge de la Zona Bàsica de Salut de Pego, Carlos Juan Tent; Maria Isabel Climent Sanchis, coordinadora d’infermeria de la Zona Bàsica de Salut de Pego; Silvia Méjica Rodríguez, metgessa d’Administració Sanitària i Salut Pública de la Unitat de Promoció de Salut del Centre de Salut Pública de Dénia; Josep Llorca Santamaria, coordinador esportiu de l’Ajuntament de Pego i preparador físic col·legiat amb tasques de coordinació en la Unitat d’Activitat i Exercici Físic (UAEF); Óscar González Alcina, monitor esportiu de l’Ajuntament de Pego i preparador físic de la UAEF.

En aquest encontre es va acordar els protocols de derivació i criteris d’inclusió al programa, els quals seran determinats pels professionals sanitaris del Centre de Salut de Pego. Tots aquells pacients que siguen inclosos en el programa se’ls derivarà als preparadors físics per planificar el seu programa d’activitat i exercici físic.

L’objectiu d’aquesta proposta és empoderar al ciutadà perquè puga dur a terme activitat física de manera diària. Millorar la seua condició física per a millorar la situació mèdica de la seua patologia, aconseguint un avanç en la seua qualitat de vida; i adquirir hàbits saludables i esportius.

El regidor d’Esports, Raül Tamarit afirma que hi ha a Pego un compromís per “millorar la salut i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes». I afirma que aquest projecte és un pas més per tal d’assolir-ho”. L’edil remarca, però, que per a poder tindre èxit, es necessita el compromís dels usuaris, “el programa és totalment gratuït però cal que la gent que hi participa es comprometa a seguir les directrius dels tècnics de Salut i Esport durant un període d’entre sis i nous mesos”.

Tant Tamarit com l’alcalde, Enrique Moll, present en la constitució d’aquesta comissió, recalquen “la importància del treball i implicació dels tècnics del departament d’Esports, així com els membres del Departament de Salut de Pego. Apostar per aquestes iniciatives és important per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.
293 Visites
Hola!!