Naix el Grup d’Acció Feminista GAF IES Enric Valor per la Igualtat i la convivència

Alumnes de l’institut han creat un Grup d’Acció feminista segons s’informa des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pego. Els GAF són fórmules de participació juvenil organitzades com a grups de treball no formal però amb identitat pròpia com a tals. El constitueixen joves estudiants de centres d’Educació Secundària, que volen treballar per fer del seu institut un espai de respecte i confiança. S’organitzen de manera voluntària però queden sota la supervisió dels docents responsables de l’àmbit de la igualtat i la convivència. I en el cas de l’IES de Pego compten també amb l’acompanyament i guia de les tècniques de Joventut de l’Ajuntament de Pego.

El 8M, dia de la Dona, és una de les fites del calendari més significatives, en la qual els Grups GAF fan visible el treball que han fet durant tot el curs lectiu. La seva tasca és principalment divulgadora i traten de compartir amb la resta de l’alumnat píndoles informatives vinculades amb la igualtat de gènere, la tolerància, diversitat, solidaritat i l’educació en valors, per tal de fomentar una bona convivència. Són una corretja de transmissió amb els seus iguals per motivar i fomentar la implicació i el pensament crític.

D’altra banda, el GAF intervé també com a observador clau en l’institut per detectar i transmetre a docents i tècniques els problemes i necessitats que puguen trobar al seu entorn, així com possibles situacions de desigualtat, discriminació o assetjament.

El GAF de l’IES Enric Valor de Pego es constituí amb motiu del 8M de 2023 però de forma efectiva ha entrat en funcionament en l’actual curs lectiu. I el passat 2 de febrer una delegació d’aquestes joves participà, a Dénia, a les II Trobades de GAFS de la Marina Alta, on es va formalitzar la incorporació de Pego a la xarxa morada comarcal. D’aquesta manera, Pego s’incorpora enguany a l’itinerari de la Torxa per la Igualtat dels instituts de Secundària de la Marina Alta.

El recorregut de la torxa serà encetat a Pedreguer i el primer centre a visitar serà, demà divendres, l’IES Enric Valor de Pego on es farà l’intercanvi testimonial de torxes en un acte molt especial, tenyit de morat, en què es farà un corredor simbòlic per la igualtat i la lectura d’un manifest a càrrec de les joves del GAF pegolí.
335 Visites
Hola!!