Aquest matí s’ha dut a terme la Vacunació contra la Violència de Gènere

El col·lectiu Dones Cabal ha estat tot el mati a la plaça del mercat duent a terme una acció que es desenvolupa hui a nivell comarcal i que forma part dels actes del 25 de novembre.

La vacuna contra la violència de gènere és una forma de conscienciar a la població sobre la problemàtica de la violència masclista. Una xacra que s’ha cobrat la vida de 51 dones enguany. I, segons les dades oficials, des que es començara a comptabilitzar el nombre de víctimes mortals, l’1 de gener de 2003, són ja 1,027 les dones assassinades a mans d’homes.

És la dècima edició de la vacunació contra la violència de gènere a la Marina Alta. Rebre la vacuna consisteix a signar un document en què el signant es compromet a desenvolupar les seues relacions en igualtat; a no resoldre els conflictes amb violència, i a actuar davant davant d’actes de violència de gènere denunciant-los, tal com ha explicat la presidenta de Dones Cabal, Teresa Ferrando.

En la vacuna també es demana idees i suggeriments per a posar fi a la xacra de la violència de gènere, informació que després tots els municipis participants en l’acció posen en comú.

Dones Cabal ha ficat unes 120 vacunes este matí, entre d’altres, a la regidora d’Igualtat Merche Bolta, i als seus companys de l’equip de govern, Laura Castellà i Ricardo Sendra.

La programació del mes contra la violència de gènere continuarà esta vesprada. A les set i mitja hi haurà un col·loqui-debat a la Casa de Cultura, amb la participació de la directora general de l’institut valencià de les dones, Maria Such. Intervindran també l’escriptora xabienca Pepa Guardiola, la historiadora i empresària pegolina Núria Gómez i, com a moderadora, Natalia Milvaques, pegolina també, qui dirigeix el Centre de la Dona de Dénia.

Teresa Ferrando ha convidat a assistir-hi, especialment, als homes.

La del dilluns 25 serà la jornada central d’esta programació que enguany han organitzat l’Ajuntament de Pego junt amb i el grup feminista Pandora.

Al voltant de les onze del matí està previst l’inici d’un acte contra la violència de gènere que duran a terme alumnes dels col·legis i institut del municipi a la plaça del Mercat. I per a la vesprada del dilluns s’ha convocat una manifestació que tindrà lloc a les set i mitja i partirà des de la plaça Maria Cambrils.

Des de Dones Cabal s’ha fet una crida a la participació per tal de superar la bona afluència registrada amb la convocatòria de la Nit Violeta.

Per últim, els actes del Mes Contra la violència de gènere a Pego conclouran al voltant de les huit i mitja de la vesprada, amb la inauguració d’un gran mural reivindicatiu que decora la paret lateral del teatre-auditori del municipi.
     

1453 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!