Tres empreses faciliten la compra d’un sistema automàtic de reanimació cardíaca

Acció Urgent va presentar ahir la seua última adquisició, un aparell anomenat autopulse que fa la maniobra de reanimació cardíaca de manera autònoma i automàtica. La compra del nou instrument ha estat possible gràcies a la col·laboració de tres empreses, com són La Caixa, Seguros Baydal i la clínica dental Andrea Langreo Mas, tal com es va explicar ahir durant la presentació que va tindre lloc a l’alcaldia.

L’equip d’Acció Urgent es va reunir amb l’alcalde, Enrique Moll, amb la regidora de Sanitat, Alicia Siscar, i amb representants de les tres empreses que han fet possible la compra de l’Autopulse.

I el sanitari Pedro Barranco va ser l’encarregat de mostrar el funcionament del sistema de reanimació que fa una RCP automàtica de gran qualitat a les víctimes d’una aturada cardíaca.


L’aparell està pensat per a practicar la reanimació en moviment. És per això que va dins d’una motxilla i està incorporat a una llitera estabilitzadora i mal·leable, que facilita el transport del pacient en qualsevol tipus de mitjà terrestre o aeri. L’autopulse té una bateria i fa la maniobra de reanimació durant uns 40 minuts.
El fet de realitzar la RCP de manera automàtica, permet als sanitaris realitzar les maniobres de ventilació i altres tasques al mateix temps. Així, el nombre de persones necessàries en la reanimació és redueix, al temps que s’augmenta la seua qualitat i efectivitat. En definitiva, la incorporació de l’Autopulse a la dotació de material d’Acció Urgent, tal com va dir Pedro Barranco, suposa donar un pas més enllà en la qualitat assistencial en cas d’aturada cardíaca i podria traduir-se en la salvació de vides humanes.


La col·laboració de les tres empreses ha estat fonamental per a poder adquirir l’aparell que nou té un valor de 13.000€. Gest que ahir van agrair tant Acció Urgent, com l’equip de govern, per veu de l’alcalde, Enrique Moll.

1656 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!