Aquest cap de setmana Pego es submergirà de ple en les Festes de Moros i Cristians

Per a escalfar motors, ahir de vesprada els més menuts i menudes de cada filà van eixir al carrer en la XXVII desfilada infantil de Moros i Cristians de Pego. Passades les huit de la vesprada, al carrer Sant Miquel començà la desfilada amb les esquadres de la filà capitana d’enguany, els Coscolls, obrint camí i marcant el pas, acompanyades per l’Agrupació Musical de Pego. El bàndol moro isqué en primer lloc i, després, els xiquets i xiquetes de les tropes cristianes. El recorregut els portà a tots cap al pla de la font, sota l’atempta mirada d’un públic molt nombrós.Ràdio Pego va tindre l’ocasió de parlar amb tres joves participants, Carla, Maria i Aina, que es mostraven molt emocionades i satisfetes d’haver desfilat pels carrers del seu poble.Després de la desfilada infantil, la jornada d’ahir es va tancar amb el ball de la filà capitana, els Coscolls, que va a oferir l’orquestra La Tribu.

I aquest mati ha tingut lloc La Diana. Acte emblemàtic dels Moros i Cristians a Pego, que han representat les filaes mores Al-hagamba-muza, Els Feixucs i Ha-ben-Sahïnes, per a posar al veïnat en peu a les set del mati. Han fet un recorregut des de la plaça del Mercat fins al pla de la Font, fent cercavila acompanyades per la Societat Musical Beniatjarense, la Unió Musical La Primitiva de Castell de Castells i la Unió Musical de la Pobla del Duc.


La següent cita d’avui és l’entraeta i acte d’ambaixada. A les huit de la vesprada les filaes es concentraran a la Creu de Sant Miquel i desfilaran cap al pla de la Font, on els Almogàvers, seran els encarregats de fer l’embaixada i parlaments. La festa continuarà a la nit. A les onze la filà Feixucs farà la Nit del Putxero, i, a més, hi haurà revetlles a les diferents càbiles.


I demà tindrà lloc l’entr’a del bàndol moro, que desfilarà a partir de les huit de la vesprada, seguint al banderí de la Junta Central i les banderes mora i cristiana. Entraran des de l’avinguda de Fontilles cap al passeig Cervantes, amb les esquadres de la filà Al-Hagamba-Muza al front. L’última en desfilar serà, cóm no, la Filà Coscolls, capitans del 2019.

No ens hem d’oblidar què la jornada de demà començarà a les onze del mati, amb el partit de futbol de veterans que jugaran els equips del Pego CF i la Unió Esportiva Oliva al camp Cervantes.


I, per a tancar el dissabte, hi haurà ball de Moros i Cristians a la mitjanit al Poliesportiu Municipal, amb l’orquestra Mónaco i disco-mòbil.


El diumenge al migdia les filaes faran un cercavila pels carrers del poble i es reuniran a la una de la vesprada al passeig Cervantes, on hi haurà una pallorfà.


L’entrà de les tropes del bàndol cristià començarà a les huit i mitja de la vesprada. Aniran al front les tropes dels Almogàvers, seguint a les banderes mora i cristiana i el banderí de la Junta, des del carrer Sant Rafel, fins al pla de la Font. La desfilada la tancaran els Albardins.

2903 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!