Aquest cap de setmana et proposem… | Volteta amb olor a pòlvora o flor de taronger?

Aquest cap de setmana serà més llarg que els altres, i és que aquest dilluns en la Comunitat Valenciana se celebra Sant Josep. Aquesta onomàstica en la gran majoria de municipis és associada amb les Falles, declarades en 2016 Patrimoni Inmaterial de la Humanitat per la UNESCO. A Pego, malgrat ser un municipi de la província d’Alacant, no ens perdem cap festa, i també celebrem les nostres Falles.

Al nostre poble hi ha tres comissions falleres, que any rere any plenen de ninots, festa i pòlvora els carrers. Són la Falla Plaça-Natzaré, Falla Convent, i la Falla La Font, ubicades a la Plaça de Sant Miquel, Maria Cambrils (antiga Plaça de la Quintana) i Pla de la Font, respectivament.


I com no, aquest cap de setmana vos proposem pegar la volteta a les tres falles, contemplar els monuments, i si la festa ens apanya… quedar-nos a gaudir d’ella. No hi ha cap pegolí ni cap pegolina que no es conega la ruteta… No obstant, nosaltres ho mostrem en un mapa, que sempre és més visual.

Pots descarregar-te la ruta a Wikiloc

Però si eres de fora, et proposem que, a més a més de visitar les tres falles, visites altres monuments que hi ha a Pego, com el Convent de la Sagrada Família, l’Església de l’Assumpció, la Capella del Stm. l’Ecce-Homo, l’Ajuntament, la Casa de Cultura… Aprofita aquestes falles i enamora’t del nostre poble, Pego.

Pots descarregar-te la ruta a Wikiloc


No obstant, per a aquells i aquelles que no vos apanye molt això dels coets, tenim altres alternatives, que de segur vos apanyen també. Una de les rutes que vos proposem és pujar fins el Castell d’Ambra, ruta curteta, per la muntanya, i amb unes vistes de la vall de Pego i el Mediterrani espectaculars.

Es pot fer tant circular, tornant per la carretera d’Ebo, o bé tornant pel mateix lloc que a l’anada. Obviament, la segona opció és més segura, ja que no toques carretera.

Ambdós rutes, tant la curta, com la circular, les podeu descarregar a Wikiloc.

L’altra alternativa que et proposem és que et submergisques pels camins de Sant Antoni, Socarrades i Benigànim,  i pegues una volteta amb aroma a flor de taronger. En aquesta et proposem que seguisques el camí de Sant Antoni i Socarrades i tornes al punt d’inici pel carril bici Pego-Dénia.

Podeu descarregar-se la ruta a Wikiloc.

Aquesta última proposta, és perfecta per a passejar amb gos, doncs hi ha poc de moviment de cotxes, no hi ha ni coets, ni tampoc procesionària, ja que no hi ha pins, sols tarongers que comencen a traure les primeres flors.  Vos convidem a que exploreu eixos caminals, on trobareu unes vistes molt boniques de la falda de Penyaroja. 

Així que ja sabeu, aprofiteu aquest cap de setmana per pegar una volteta pel poble, que sempre ve bé.
Bon cap de Setmana!
1587 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!