Ana Chacón, guanyadora del 41é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ va tenir clar que el resultat de ‘Baterias V’ s’havia de presentar a Pego

Estava convençuda que, com a mínim, seria seleccionada i va encertar, tot i que potser no va intuir que el jurat l’elegiria obra guanyadora 2017. Divendres passat va recollir el premi i va inaugura l’Exposició del Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ que es podrà veure fins el 30 de juny. Durant l’acte l’alcalde de Pego va anunciar la jubilació d’un històric de l’organització del Certamen, l’animador cultural Rafel Ruiz Carrió, reconeixent la seua trajectòria cultural.

P1320393Rafel Ruiz llegia divendres passat de vesprada, per última vegada, l’acta del 41é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’, en la que quedava reflectida la decisió del jurat presidit per la regidora de Cultura, Laura Castellà Sastre i integrat per Roman de la Calle (crític d’art, catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València), Juan Ramón García Castejón (artista plàstic), Paco López Gómez (artista plàstic) i Antonio Barroso Vega (director del Festival de les Arts de València Ciutat Vella Oberta). Era l’inici de l’acte de lliurament del premi del Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ a Ana Chacón Villalonga per ‘Baterias 5’. Un acte que es va dur a terme en el marc de la inauguració de l’Exposició del Certamen, al Centre d’Exposicions de Pego.

P1320412
A la foto Ana Chacón, guanyadora del XLI Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’, Enrique Moll, l’alcalde de Pego, Tomàs Civera, finalista del Certamen i Rafel Ruiz, animador cultural de l’Ajuntament de Pego.

P1320403L’alcalde de Pego, Enrique Moll, donava les gràcies als participants que fan que el Certamen «cada vegada siga una miqueta millor». Així mateix, declarava que des de l’equip de govern «intentarem millorar-lo ja que, les circumstàncies actuals són una miqueta millor del que eren abans i intentarem potenciar-lo una miqueta i intentarem que siga el que realment és, un dels millors certàmens de pintura d’Espanya». Hi ressaltava la categoria dels integrants del jurat, que li donen solidesa a les obres seleccionades per a l’exposició, però, sobretot, a les obres finalistes i la guanyadora. Hi destacava Moll les dos obres finalistes: ‘Revolución IVde Carolina Valls Juan i ‘Buscando la costa de Tomàs Civera Vallés. De l’obra guanyadora, ‘Baterias V’ d’Ana Chacón Villalonga explicava Enrique Moll que «no sabia si era una fotografia quan l’he vist i és perquè m’han dit que està basat en una fotografia, però segur que la millora perquè té els teus sentiments».

P1320424Ana Chacón manifestava que per a ella és «un privilegi formar part de l’exposició». Informava que ja porta uns quants anys que es presenta al Certamen i que durant tots ells ha estat seleccionada per l’Exposició, el que li ha permès, entre d’altres coses, «conèixer a pintors com Ximo Real, Juan Antonio Caravaca, Tomàs Civera». Aprofitava també l’ocasió per dedicar el premi al que fora el seu professor, amic i ara company, Fernando Jiménez, qui «a més dels ensenyaments tècnics, m’ha donat molt més i és que des del principi va creure en mi i em va ajudar a fer visibles les meues idees i sempre he comptat amb el seu recolzament i els seus ànims».

P1320436Sobre l’obra, explicava Chacón que l’obra ‘Baterias V’, quan va començar a dissenyar-la i va anar veient els resultats, va tenir clar que el seu destí era Pego. Confessava que l’ha tinguda poc temps en el taller, però que «és un honor que passe a formar part de la col·lecció del Museu d’Art Contemporani de Pego».

P1320437En el transcurs del lliurament del premi del 41é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’, l’alcalde va anunciar que el proper 1 de setembre Rafel Ruiz, animador cultural i director del Museu d’Art Contemporani de Pego i va voler reconèixer la tasca feta durant estos anys en què ha treballat per a l’Ajuntament i ha estat immers en l’organització durant més de 30 anys del Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’. L’alcalde li oferia continuar col·laborant amb la mostra després de jubilat perquè és qui més a fons la coneix.

P1320387
L’Exposició del Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ estarà oberta al públic fins el 30 de juny, de dilluns a dissabte, de 10 del matí a 1 de la vesprada i de 5 a 8 de la vesprada.

 

3543 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!