Gala de comiats

La nit de dissabte, en el transcurs de la VI Gala de l’Esport de Pego, quatre persones vinculades al bàsquet i al futbol des de fa més d’una dècada, deixaven els càrrecs de direcció o coordinació per donar pas a nova sàlvia. Es tracta de Dani Alemany, Cristina Puchol i Pascual Miralles, pel fa al CB Pego i a Ximo Siscar, pel que fa al Pego CF. Si parlem de qüestions estrictament esportives, cal destacar que el reconeixement a la millor esportista de la temporada va recaure en Cristina Bañuls Pastor per la seua impecable actuació en el XXI Circuit a Peu de la Marina Alta. Al voltant de 2.000 persones es van donar cita en la VI Gala de l’Esport per tancar la temporada.

P132046120170610_215900La Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Pego convocava els i les amants de l’esport dissabte passat al recinte multiactivitats ‘La Trilladora’ per acomiadar la temporada 2016/2017. Vora 2000 persones van assistir a l’esdeveniment que reconeix l’esforç dels i de les esportistes de la localitat, a més de repassar els títols més destacats que s’han obtingut durant la mateixa. L’encarregada d’obrir la Gala i conduir-la va ser la coordinadora d’Esports, Rosa Maria Bolta que, en esta ocasió, va comptar amb l’ajuda de Rixi Sendra per presentar la gala. Assegurava este que «cada vegada són més persones les que s’animen a fer esport» i encoratjava a aquells i aquelles que encara no ho havien fet a donar el pas.

P1320473El regidor d’Esports, Raül Tamarit, va començar el seu discurs destacant que la Gala de l’Esport és sempre «una gran nit», «una nit especial» en la que es reunixen «des de prebenjamins a veterans perquè l’esport no entén d’edats». Defensava Tamarit que «fer esport és qualitat de vida, fomenta el companyerisme i l’esperit de superació» i és per això que anunciava que «des de la Regidoria d’Esports seguirem fomentant i ajudant a totes les associacions i clubs esportius del nostre municipi».

P1320469P1320870Esta va ser una gala de comiats significatius, ja que fa ben poc que s’ha renovat la junta directiva del CB Pego i Dani Alemany (fins ara president), Cristina Puchol (fins ara secretària) i Pascual Miralles (fins ara coordinador) han deixat pas a nova directiva, després d’estar entre 25 i 18 anys al capdavant del club. Així mateix, el coordinador del futbol base pegolí des de fa 9 anys, Ximo Siscar Bondia, decidia fer el pas i deixar la coordinació al Pego CF. És per això que des de la Regidoria d’Esports se’ls va voler reconèixer la tasca feta durant tants anys en favor del bàsquet i el futbol.

P1320675Pascual Miralles, quan el Club de Bàsquet Pego va començar a reconèixer els seus equips, va prendre la paraula per a manifestar que «vam començar este camí la directiva [que ara diu adéu] fa 18 anys per la meua part [la de Pascual] i més anys per part de Dani Alemany i Cristina Puchol i, enguany, acabem la nostra tasca al capdavant del club». Assegurava Miralles que «sempre hem treballat pensant en els xiquets, en el club, en què cada vegada participen més xiquets al bàsquet. Hem portat el bàsquet a les escoles, hem portat el bàsquet al carrer amb el 3×3 per a què tot el poble puga participar, gaudir i conèixer este esport». Este treball continuat ha tingut els seus fruit i enguany, informava Pascual Miralles, «som 14 equips, més xiquets que mai». I tot s’ha anat construint amb «una tasca i una faena que hem fet amb molt d’esforç i, de vegades, posant el bàsquet per davant de la vida personal i és per això que donava les gràcies a Dani i Cristina», però principalment a la seua dona. Va manifestar que portarà sempre al cor el CB Pego.

P1320733Un altre comiat molt emotiu va ser el del coordinador del futbol base del Pego CF, Ximo Siscar qui, des de fa 15 anys, està vinculat de manera directa al club roget, durant 6 anys va exercir de monitor i durant 9 ha estat coordinador del futbol base. És per això que donava les gràcies «per deixar-me disfrutar d’estos 15 anys en formar joves futbolistes del nostre poble».

P1320762El que Ximo no sabia, ni s’esperava, era el reconeixement que li van fer des del Pego CF. Van pujar a l’escenari tota la directiva, els monitors i els capitals de totes les categories, a més del nou coordinador del futbol base per a reconèixer la seua tasca i donar-li les gràcies per tot el que ha fet pel club. Òscar, el seu successor, era el portaveu i assegurava en món de la família futbolística que «has format els fonaments d’una escola per a què perdure durant temps». Així mateix, assegurava que l’escola del Pego CF és una de les més admirades de les comarques de la Marina i la Safor.

P1320867D’altra banda, enguany el reconeixement per al millor o la millor esportista de l’any requeia en la jove atleta pegolina del club Dorsal 19, Cristina Bañuls Pastor. Hi destacava Bolta que «la seua trajectòria en les altes esferes de les curses populars és meteòrica», ja que durant el XXI Circuit a peu de la Marina Alta «ha aconseguit grans èxits i ha fet molt bones marques». És per això que la Regidoria d’Esports decidia fer «una menció especial a la seua projecció en l’esport de l’atletisme».

3041 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!