Amb la teua sang, pots salvar tres vides

Per això el lema triat pel Centre de Transfusions d’Alacant és ‘darrere de cada donant, hi ha un heroi’. Hui dimecres, 17 d’octubre, tens l’oportunitat de comprovar-ho a Pego, on es desplaça la unitat mòbil del Centre de Transfusions d’Alacant. De 17 a 20.30 hores, al Centre de Salut.
Les necessitats diàries de sang per a la província d’Alacant estan al voltant de 300 unitats, sense excepció, els 365 dies de l’any, assenyalava el Doctor Luis Hernández, Director del Centre de Transfusions d’Alacant. És per això que cada dia el Centre de Transfusions d’Alacant es desplaça a diferents pobles de tota la província per a abraçar el màxim possible de donants.

Eixos desplaçaments es fan necessaris perquè, tot i que els avanços mèdics, científics i tecnològics han revolucionat molts aspectes de la vida hospitalària, millorant molt la cura de les persones amb malalties diverses, malauradament, eixos avanços encara no han donat amb la clau per tal de substituir la sang per un producte sintèctic. Per tant, el motiu bàsic per a donar sang és que, amb eixe simple gest, estàs evitant que algú mora, ja que, com s’ha apuntat, la sang “és un element que no es pot substituir per res”, aclarix el Doctor Hernández. A més, s’ha de tenir en compte que amb una sola donació es poden salvar tres vides. D’ahí, la tria de l’últim lema del Centre de Transfusions d’Alacant, ”darrere de cada donant, hi ha un heroi’.
Els requisits per a donar sang, molts fàcils de complir, tindre 18 o més anys i pesar 50 quilos, òbviament tindre bona salut, recorda el doctor Hernández. Quan es dóna sang, és necessari dur una identificació personal.

Si vols esdevenir heroi o heroïna per un dia, esta vesprada tens l’oportunitat perfecta. Pots acudir al Centre de Salut de Pego de 17 a 20:30h.624 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!