El 80% de l’alumnat de secundària han secundat la vaga d’estudiants

Ahir ho van fer el 70%. A més, les AMPA s’adherixen a la convocatòria de vaga de pares i mares realitzada des de CEAPA que tindrà lloc demà dijous, 18 d’octubre de 2012. Hui a les 12 s’han dut a terme manifestacions a les tres capitals de província a les que han acudit alumnes de Pego.
Educar significa “Formar, ensenyar i instruir els infants, i també els adults, per tal d’aconseguir el desenvolupament integral de llur personalitat”, segons el diccionari. L’educació pública assegura eixe ensenyament. No obstant això, en els darrers anys i sobretot en els últims mesos tot això sembla que es trontolla perillosament. Davant les constants retallades que està sofrint l’educació pública el Sindicat d’Estudiants ha proclamat esta setmana com a ‘setmana de lluita’ amb la novetat que eixa lluita és d’alumnes, pares i mares.

Entre les mobilitzacions previstes, una vaga de 72 hores que va començar ahir amb l’estudiantat de secundària i que continua hui amb secundària i universitat. La convocatòria de vaga arribarà demà dijous al seu zènit estenent-se també a infantil i primària. Ací és on prenen protagonisme els pares i les mares que, a través de la Confederació Espanyola d’Associacións de Pares i Mares i la Plataforma Estatal per l’Ensenyament Públic, s’han adherit a la convocatòria amb l’objectiu de “buidar les aules”.

Amb l’adhesió de CEAPA i moltes de les AMPA de totes les comunitats autònomes, com el cas de les de Pego a esta convocatòria de vaga es produix un fet insòlit fins el moment en la història d’este país i és que es dóna la “primera vaga de pares i mares que s’ha convocat a Espanya”.

Així, ahir escoltàvem a la presidenta de l’AMPA de Carolina Sala, Amparo Siscar referir-se a la convocatòria de vaga de dijous, enumerant les retallades aplicades que han portat a la FAPA Enric Valor i a la resta d’AMPA pegolines a recolzar les reivindicacions de CEAPA i l’estudiantat:

– Disminució del dret a transport escolar, eliminació de rutes escolars.
– Eliminació del caràcter universal del bo-llibre.
– Disminució de les ajudes en els menjadors escolars – eliminació de la vinculació del transport amb el menjador escolar.
– Pujada brutal de les taxes universitàries (un 33%) i enduriment de les condicions d’obtenció de beques.
– Eliminació de grups de compensatòria, diversificació, educació especial, acollida i desdoblaments.
– Augment del nombre legal d’alumnes per aula amb la consegüent eliminació d’unitats i manissificació de grups.
– Nou decret de plurilingüisme eliminant programes que han demostrat ser eficaços. El nou decret no garantix la competència igual de les dues llengües cooficials en finalitzar l’ensenyament bàsic i no s’ha proveït de nous fons per al programa plurilingüe.
– Augment del termini de substitució de baixes del professorat a 10 dies laborables (dues setmanes)
– Paralització de projectes de construcció i adequació de centres.
– Paralització dels programes d’incorporació de noves tecnologies.
– Disminució de l’oferta de modalitats de batxillerat i d’implantació de cicles formatius fins a 2013/2014.
– Augment de la càrrega del professorat amb la consegüent minva de temps per dedicar a altres tasques necessàries en els centres. S’han retallat doblement els seus salaris.
– Impagaments als centres, a les ampas i als pares de fons de funcionament i ajudes.

Des de l’AMPA de l’IES Enric Valor de Pego publiquen a la web de l’institut que “El sindicat d´estudiants ha convocat per als dies 16,17 i 18 d´aquesta mateixa setmana una vaga en contra de la permanent agressió a la qualitat de l´ensenyament i les retallades i altres mesures restrictives que el govern central i alguns governs autonòmics pretenen implantar arreu de l´estat. Davant d´aquests fets demanem als membres de l´AMPA siguen conscients dels difícils moments pels que travesa l´educació pública i facen el possible per col.laborar secundant la vaga, especialment el dijous dia 18 en el que coincidiran les protestes d´alumnes i pares i mares a tot l´estat i nivells educatius.”

Per la seua banda, l’estudiantat assenyala, a través del Sindicat d’Estudiants que “En el Ministeri d’Educació no s’han conformat amb retallades salvatges de prop de 4.000 milions d’euros a l’escola pública, sinó que també ha aprovat una autèntica contrareforma educativa.

El passat mes de juliol el ministre, José Ignacio Wert, donava instruccions a les Comunitats Autònomes per a aplicar el paquet de retallades i feia pública la major contrareforma educativa de l’última dècada. En aquest pla global el PP planteja una autèntica demolició del nostre dret a rebre un ensenyament públic, digne i gratuït. Entre les mesures plantejades destaquen:

• Acomiadament salvatge de més de 50.000 professors dels instituts i Universitats de tot l’Estat.
• La imposició de tres revàlides (proves selectives) que es realitzaran en 6è de Primària, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat, suposant noves traves per a passar de curs. En el cas de la de 6è de Primària i la de 2n de Batxillerat pot significar l’obligació de repetir curs, i en el de Batxillerat no rebre el títol de batxiller, pel que l’accés a la selectivitat quedarà vetat per endavant, encara que s’hagen aprovat els dos cursos de Batxillerat. Un autèntic escàndol!
• La imposició de taxes de matriculació de centenars d’euros als estudiants de Formació Professional en algunes Comunitats Autònomes.
• La creació d’itineraris de la més baixa qualificació des de 3r de l’ESO per a amuntonar en ell als estudiants amb més dificultats econòmiques i d’aprenentatge i expulsar-los ràpidament del sistema educatiu.”
Davant estes mesures el Sindicat d’Estudiants apunta que “El projecte del PP està en sintonia amb el futur que ens preparen: si serem mà d’obra barata, amb treballs precaris i salaris de misèria, al millor dels casos… per a què mantenir una bona educació pública? Al Partit Popular li sobrem estudiants i joves qualificats. Per a la mateixa raó no tenen cap interès en fomentar la llengua, i cada vegada més arraconen l’ensenyament en valencià.

Des del Sindicat d’Estudiants som conscients que l’únic camí per a frenar aquests atacs brutals és el de la mobilització més contundent i massiva de tots els estudiants, juntament amb els nostres pares i professors. Aquesta és l’única alternativa per a salvaguardar el dret a una educació pública de qualitat per als fills dels treballadors i un futur digne per a la joventut. També entenem que aquestes lluites solament podem veure-les dins del camí en la lluita per acabar amb el capitalisme, un sistema en caiguda lliure que l’única cosa que pot oferir-nos per al futur és misèria i barbàrie.” Així acaba el manifest del Sindicat d’Estudiants.

Amb això i reivindicant el “cessament fulminant del ministre Wert i de tot el seu equip”, “ la retirada immediata de l’avantprojecte de reforma de la LOCME”, “la paralització de totes les mesures de retall i desmantellament de l’educació espanyola” i “l’obertura d’un veritable procés de diàleg”.

Ahir a l’IES Enric Valor de Pego van secundar la vaga el 70% d’estudiants, exceptuant els de 1r i 2n d’ESO que no poden absertar-se de les classes. Hui eixa xifra s’eleva al 80%. Molt de l’estudiantat pegolí s’ha desplaçat a alguna de les capitals de provincia per a assistir a les manifestacions que han tingut lloc a les 12 del migdia.
581 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!