Altres actes culturals a Pego i comarca

Inauguració Betlem gegant de la Falla La Plaça i Natzaret, contacontes infantil representat pels xics i xiques de 6é d’Ambra, III edició del Premi l’Esclat al Verger. Aquest cap de setmana ve molt cultural a Pego és per això que passem a repassar de manera més ràpida altres cites importants per al cap de setmana. Comencem amb aquesta vesprada de divendres, on ens trobem amb la inauguració, amb vi d’honor, a les 8 de la vesprada, del betlem gegant muntat per la Falla Plaça i Natzaret amb motiu de les festes de Nadal i exposat a l’antiga agència de lectura, actual seu de les mestresses de casa. El muntatge i la realització del betlem ha estat a càrrec de Fernando Escrivà Simó.

El dissabte pel matí, a les 11’30, els més menuts tenen una cita a la Casa de Cultura amb els contacontes que mensualment organitzen el Grup de Dones Cabal. En aquesta ocasió, els xics i xiques de 6é del Col•legi Públic Ambra seran els encarregats de narrar-los dos històries extretes del llibre “Rondalles de la Marjal”, de Maria Dolors Pellicer. Les rondalles que es relataran el dissabte de matí són ‘Vicentet i l’arròs caldós’ i ‘El domini jovenet’ i de segur que captiven l’auditori.

D’altra banda, el dissabte de vesprada, per a celebrar Santa Cecília, la colla de dolçainers i tabaleters ‘L’Esclat’ del Verger ha organitzat la III edició del ‘Premi l’Esclat’ que en aquest any reconeix al grup ‘La Inestable’, un grup que mitjançant l’adaptació i creació de noves músiques vol ser una proposta d’investigació en tot allò que concerneix als instruments valencians tradicionals. Actualment el grup està format per tres dolçainers d’alt nivell: Xavier Richart, Alejandro Blay i Hipòlit Agulló i un tabaleter: Vicent Borràs.

La jornada del ‘Premi l’Esclat’ tindrà dos parts: A les 7’30 de la vesprada es realitzarà la xerrada ‘Dolçaines del Món’ que correrà a càrrec del dolçainer Josep Pons, mestre de dolçaina i sotsdirector del grup de dolçainers, “La Degollà”, on imparteix classes des de fa 9 anys. Així mateix és mestre de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters des de l’any 2005, entre moltes d’altres coses.

L’activitat tindrà lloc al l’Espai Cultural ‘El Cau’. A les 9’30 de la nit hi ha previst un sopar de germanor i l’entrega de la III edició del Premi ‘Colla l’Esclat’, aquest premi és un reconeixement a aquelles persones o institucions que fan o han fet per la música tradicional en el món de la dolçaina.

436 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!