Ajornat el judici contra Pascual per agressió a l´ex cap de policia de Pego

El Tribunal de la secció tercera de l’Audiència Provincial d’Alacant va suspendre ahir “per una qüestió de competència jurídica” el judici previst contra l’exalcalde de Pego, Carlos Pascual, per una presumpta agressió a l’excap de la Policia Local ocorreguda al febrer del 2001. Al respecte d´aquesta decisió judicial l’excap de la Policia diu sentir-se «decebut» . L’Audiència Provincial d´Alacant va suspendre ahir el judici contra l’exalcalde de Pego, Carlos Pascual, al plantejar la defensa que este òrgan no era competent per a jutjar els fets. Pascual havia de ser jutjat ahir per tirar per les escales al cap de la Policia Local del municipi després d’una discussió mentres estaven despatxant. L’excap de la Policia Local de Pego va afirmar sentir-se «decebut» per la suspensió de la vista, perquè «pensava que hui podria acabar tot i passar pàgina» després de sis anys transcorreguts des que ocorregueren els fets. El funcionari va assenyalar que després d’este incident va haver d’abandonar el seu lloc i en l’actualitat exerceix el càrrec de cap de la Policia Local dels Poblets.

Els fets van ocórrer el 22 de gener del 2001 quan van aparèixer diverses octavetes i pintades en els carrers del poble contra el llavors alcalde. Semblar ser que Pascual li va recriminar al cap de Policia que els agents municipals no hagueren pogut identificar els responsables d’estes desqualificacions. Els crits de Pascual van començar a pujar de to i li va ordenar eixir del seu despatx mentres l’agafava pel braç per a desplaçar-lo fins al corredor.

Tot i que el cap de la Policia li va demanar que es tranquil•litzés, l’exprimer edil va acabar donant-li un espenta i el funcionari va caure per les escales d’esquena i va rodar fins al primer replanell. El cap va patir una fractura en un dit, va requerir l’ús d’un collaret per danys cervicals i va estar 141 dies incapacitat.

Segons l´advocat de l’exalcalde, Antonio Panea, estos fets haurien de ser jutjats per un Jutjat Penal (tot i la redundància) i no per l’Audiència d´Alacant, ja que per als delictes de què se li acusa les penes previstes són inferiors als cinc anys de presó. El fiscal es va adherir a la petició de la defensa, però l’acusació particular que exerceix el sindicat Comissions Obreres (CC OO) va mantenir que la competència de l’assumpte és de l’Audiència d’Alacant, per considerar que la suma total de les penes és superior als cinc anys, ja que també han de sumar-se els delictes d’amenaces i coaccions. Davant aquesta situació el tribunal va optar per suspendre la vista per a estudiar esta petició.

Pascual, que ja ha sigut condemnat a sis anys pels danys en el parc natural de la Marjal, s’enfronta ara a una pena de quatre anys i nou mesos pels delictes d’atemptat i lesions, càrrecs que ell nega. L’assumpte ha arribat a l’Audiència Provincial perquè l’acusació particular reclamava fins a 14 anys d’inhabilitació per a Pascual per estos fets. No obstant, la defensa planteja que el Codi Penal no preveu la inhabilitació per al delicte d’atemptat.


549 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!