La Font guanya els premis de falles

El vent va estar protagonista el dia de Sant Josep i va provocar que caigués el remat del monument guanyador. La música, els coets i el colorit van prendre per uns dies els carrers del municipi. Aquesta setmana és de descans per als fallers i falleres que molt prompte començaran a treballar pel proper exercici.

Les festes de Sant Josep 2007 ja són història: una història de música, de color i de festa que s’ha centrat en els districtes dels tres monuments pegolins: el Convent, la Font i Platça i Natzaret. El passat diumenge per la vesprada es va realitzar l’ofrena al patró del poble, el Santíssim Ecce-Homo, rodejant-lo amb els primers brots de la primavera. Els majors, així com els més menuts, van recórrer els carrers de la part més antiga de la localitat acompanyats per les seues respectives bandes de música per a fer la significativa ofrena al seu patró.

I després va vindre l’entrega de premis. El jurat va tardar alguns minuts en deliberar els darrers actes i el nerviosisme s’apoderava d’alguns fallers ubicats al saló de plenaris, que feien front a la tensió de la millor manera possible: cantant.

I va arribar l’hora de conèixer els guanyadors i guanyadores i la falla La Font, un any més, va protagonitzar quasi la totalitat de primers premis: el del monument gran i infantil, “portalaes”, llibret i presentació. El seu president, Filibert Síscar agraïa a tots el treball fet al llarg de l’any

Així doncs, un any més els primers a eixir amb els banderins per les portes de la casa consistorial van ser els fallers i falleres de Plaça i Natzaret. A ells els va seguir tota la comissió de Convent que va començar una cercavila al ritme de la música i, finalment, van ser rebuts entre una infinitat d’aplaudiments tots els festers de La Font que van alçar els seus banderins els més alt possible per a donar a conèixer els bons resultats obtinguts. Cantant «la nostra falla és la millor» els fallers van abandonar la plaça de l’ajuntament.

El regidor de festes, el nacionalista Pau Folqués, destacava l’aproximació dels premis en els monuments i va insistir a totes les comissions que s´ha de continuar la festa i l’alegria malgrat el resultat del jurat. A més va destacar la gran feina que fan els fallers al llarg de tot l’any.

Per la seua banda, el president de la Junta Local Fallera, Fernando Alemany, va destacar la importància dels fallers i falleres més menuts perquè son la garantia de la festa en el futur i va afegir que el jurat ha proposat canviar les votacions de la presentació.

Ja per la nit als distints casals s’iniciava una festa que anava a durar tota la nit i això que algun faller, en este cas del Convent, estava disposat a comprar un poquet de veu a qui li la venguera perquè a ell ja no li´n quedava.

Precisament al Convent, la seua presidenta, Paula Cardona, feia honors al guardó obtingut per la comissió: el de major festa, amb molta alegria i bon humor.

El diumenge tornava a ser un dia molt esgotador per als fallers. Ja es portaven tres dies de falles i el cansament es notava en la cara de molts d’ells tot i les meravelles que fa el maquillatge. A més, la pluja i, sobretot, el vent, van posar a prova dilluns les últimes hores de les falles a la comarca. Ratxes properes als 80 km. per hora van causar desperfectes en alguns dels monuments a Dénia i a Pego on el vent va arrancar la remat de la falla La Font. No obstant, els membres de la comissió van tornar a instal•lar-ho amb l’ajuda d’una grua.

El foc va dir adéu a les falles, a la il•lusió, l’esforç i l’alegria de tot un any de treball. De les cendres rebrotaran el proper any nous ninots de cartró desvergonyits i sense pels a la llengua per a posar un poquet d’ironia i colorit a este ritme de vida cada vegada més estressant.
613 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!