Agenda del cap de setmana

Diferents activitats per a gaudir aquest cap de setmana a Pego, del 20 al 22 de desembre. 

Plantà de l’arbre de Nadal 

El divendres, 19 de desembre, hi ha diferents activitats programades. A partir de les 13:00h tindrà lloc la instal·lació de l’arbre de Nadal a la plaça de l’Ajuntament. Els escolars dels diferents col·legis pegolins participaran en esta iniciativa sostenible i mediambiental. L’arbre, construït amb botelles de plàstic reciclades, arribarà a una alçada de cinc metres.
Contacontes nadalenc “Monipoppins & Cia”

Per la vesprada, la biblioteca municipal de Pego ofereix una activitat per al públic infantil. El conta-contes nadalenc “Monippopins & Cia” s’iniciarà a les 18:00h el divendres 19.

Presentació llibre: “La bona vida”

El divendres, també per la vesprada. L’Espai Veïnal de Pego acull la presentació del llibre “La bona vida” d’Adrià Espí. Es tracta d’un recull de contes en els quals es recrea un univers estrany i estimulant on la ironia, la mala llet, el surrealisme i l’humor negre es combinen per demostrar que la bona vida, moltes vegades, pot ser amarga. La presentació del llibre “La bona vida” s’iniciarà a les 20:00h a l’Espai Veïnal amb la presència del mateix autor, Adrià Espí, acompanyat per l’escriptor Tomàs Llopis i Dolores Pedrós d’Edicions 96.

Tapego

Recordar que el divendres és divendres de tapa! A partir de les 20:00h s’inicia la ruta Tapego on els diferents bars pegolins presenten una selecció de tapes. Per dos euros i mig tapa i canya. La ruta Tapego estarà operativa fins el pròxim divendres 27 de desembre.

Mercat solstici d’hivern  del 21 al 22 de desembre 

El dissabte 21 a les 12:00h s’inaugura el Mercat del Solstici que ha organitzat l’Ajuntament de Pego, per a celebrar l’arribada de l’hivern. La fira se celebrarà durant tot el dia, dissabte i diumenge 22 a la Plaça de l’Ajuntament. Hi haurà diferents activitats: tallers d’artesania, jocs tradicionals i atraccions infantils.
13:00h actuació musical a la plaça de l’Ajuntament.
16:00h passeig en burretes.
18:00h musical al Teatre Municipal de Pego, on es representarà l’obra “La lámpara maravillosa”, organitzat per la Falla el Convent. Es tracta d’un tribut a Aladdin amb les cançons més famoses de la pel·lícula. El musical “La lámpara maravillosa” té un preu de dotze euros anticipada i quinze en taquilla. Les entrades es poden aconseguir a la Casa de Cultura i als membres de la Falla el Convent.
19:00h desfilada de malabars amb foc i, a les 20:00h, tindrà lloc el ritual del foc amb l’encesa de torxes Vikingues, tot a la plaça de l’Ajuntament.
A partir de les 20:15h, la Clandestina, colla de dolçainers i tabaleters de Pego, ofereix un concert de Nadal a l’Església nostra senyora de l’Assumpció de Pego.
En acabar, a partir de les 21:30h, la plaça de l’Ajuntament estarà ambientada amb música celta en directe i hi haurà diferents paradetes per a sopar.
El diumenge 22, el mercadet tornarà a obrir les seves portes a les 11:00h a la plaça de l’Ajuntament i es podran escoltar nadales i veure el betlem vivent. A més, l’associació de Comerciants i Professionals de Pego ha informat que, el mateix diumenge, els comerços associats del centre del municipi estaran oberts durant el matí.

Per la vesprada, tant els majors com els menuts, podran gaudir de les diferents activitats. 
13:45h tindrà lloc l’actuació de malabars.
17:00h festa sorpresa per als més menuts.

18:00h xocolatada popular.

19:00h se celebrarà la colenda amb la Coral del CEAM.

D’aquesta manera es donarà per finalitzada la fira del solstici d’hivern. Una tradició que, des de l’Ajuntament, han volgut recuperar i celebrar al municipi de Pego.

Concert Orfeó

D’altra banda, el mateix diumenge 22 de desembre hi haurà concert de l’Orfeó de Pego, per a donar la benvinguda a les festes nadalenques. El concert s’iniciarà a les 17:30h a la parròquia de la Sagrada Família de Pego.

Rumba Falla la Font

També per al diumenge, hi ha una alta proposta per part de la Junta jove de la Falla la Font, la festa de la rumba. Aquesta ja és la tercera edició i se celebra al Pla de la Font a partir de les 12:00h. Hi haurà música en directe, servei de barra i tapes variades a càrrec de la Falla la Font. Com cada anys es repartiran diferents premis. Entre ells un tractament de bellesa, un aspirador intel·ligent i 300€. Tots aquelles que vulguen comprar una parcel·la ho poden fer contactant amb els membres de la Falla la Font.
Betlems de Pego

Durant les festes de Nadal es poden visitar diferents Betlems al poble de Pego. Les dues propostes que s’ofereixen són diferents i es poden visitar fins el mes de gener.

Una de les propostes és el “Betlem gegant” de Fernando Escrivà Simó que ofereix l’associació Obrint Camí. Aquest Betlem compta amb més de 500 figures i es pot visitar a les “Antigues escoles Cervantes”.

Es tracta d’una exposició solidaria i segons explicava Fernando Sendra, el donatiu d’un euro anirà, íntegrament, a benefici de l’associació Obrint Camí.

Tots aquells que vulguen visitar el “Betlem gegant” d’Obrint Camí ho poden fer fins el 5 de gener a les “Antigues escoles Cervantes”. De dilluns a diumenge d’11:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h. Recordar que el 25 de desembre i l’1 de gener l’exposició estarà tancada.

Una altra proposta és la que ofereix l’associació de betlemistes de Pego a la Casa de Cultura. L’associació ha nascut fa pocs mesos i aquest és un dels seus primers treballs. Les figures utilitzades han estat cedides per l’Ajuntament, ja que han segut recuperades de l’antic convent de monges, explicava Salvador Miralles, president de l’associació.

Aquest Betlem es pot visitar a la Casa de Cultura de Pego de dilluns a dissabte de 9:00h a 13:30h i de 17:00h a 20:00h fins el 5 de gener. Els dies 25 i 26 de desembre la Casa de Cultura estarà tancada.

  


 

 

 

 

 1597 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!