Ja és Nadal a Pego!

Els aparadors decorats… l’enllumenat…, el tràfec de gent fent les seues compres… el betlem al jardí de la plaça de l’ajuntament… fan que es respire un ambient nadalenc als carrers del centre del poble. Hui de manera especial perquè alguns estudiants no han tingut classe.

Per exemple, els alumnes del CEIP Carolina Sala. Xiquets i xiquetes de diferents classes de Primària han recorregut el mercat per a cantar nadales i recitar poemes.


També han estat al mercat els alumnes de l’aula específica de l’institut IES Enric Valor, que, acompanyats pels seus professors, han muntat una paradeta per tal de vendre articles que han elaborat ells en els darrers mesos, i així recaptar fons per al seu viatge de fi de curs.


L’activitat nadalenca continuarà demà, divendres. Els més menuts de la llar tindran un dia intens demà, perquè participaran en el muntatge de l’arbre gegant de Nadal, que presidirà la plaça de l’ajuntament. En eixir de classe al migdia, els escolars acudiran a la plaça per a donar forma amb botelles de plàstic, a un arbre de 5 metres d’alçària i 2 d’ample, que enguany té sentit mediambiental i preten fomentar el reciclatge.

I, amb l’arbre de Nadal i el betlem, la plaça estarà ja preparada per a acollir el Mercat del Solstici de l’Hivern que tindrà lloc en el cap de setmana. Dissabte a les dotze del migdia, amb la inauguració es donarà inici a les activitats. A més de les paradetes de venda de productes artesans i de la terra, al llarg de tot el dia hi haurà tallers d’artesania, jocs tradicionals i atraccions infantils. També s’oferirà contacontes, teatre, un show de malabars amb foc, una desfilada, passejos amb burrets i a les huit s’encendran les torxes vikingues per al ritual del foc. A les huit i quart La Clandestina actuarà a l’església de l’Assumpció i a les nou i mitja al mercat hi haurà música celta en directe.

El diumenge el mercat s’obrirà a les 11 del matí amb el cant de nadales. També es faran tallers d’artesania, jocs tradicionals i atraccions per al públic infantil. A les cinc se celebrarà una festa sorpresa per als més menuts. I a les sis s’oferirà una xocolatada. La cloenda es farà a les set, amb l’actuació de la Coral del CEAM.

Per a complementar l’oferta, els comerços del centre del poble estaran oberts el dissabte tot el dia i diumenge de matí, segons ha informat l’Associació de Comerç i Professionals de Pego.

1406 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!