Agenda del cap de setmana


Avui divendres, 30 d’agost, els presentem
 les diferents activitats que se celebren a les localitats de la Marina Alta. 
Comencem amb les festes patronals dels pobles de Benissili, Beniaia, l’Atzúbia i La Xara.

BENISSILI
Benissili està de festa aquest cap de setmana i es que, ahir ja va iniciar les seves festes 2019 i avui segueix amb la programació establerta.

Per a avui divendres, 30 d’agost, hi ha programat a les set de la vesprada un taller de sangria en el que es faran diferents varietats.

A les nou de la nit processó i per acabar el dia d’avui, a la mitja nit hi haurà ball amb l’actuació de Paco “El Gat”.

Seguim amb la programació de Benissili per a demà dissabte. La festa començarà a les deu del matí al Pont amb un esmorzar i seguirà al mateix lloc a les dotze i mitja amb les paelles.

A la una del migdia missa a la Mare de Déu del Roser i per la vesprada, a les set, hi haurà un taller de telers per als més menuts.

Per a tots aquells que vulguen posar-se en forma a les set i quart es farà una classe de Zumba al Pont.

A la nit, a les nou, se celebrarà la processó a la Mare de Déu i després, a les deu, hi haurà sopar al Pont amenitzat amb música. Per tancar la nit del dissabte, 31 d’agost, discomòbil a càrrec de DJ Samu.

El diumenge, 1 de setembre, es posarà punt i final a les festes de Benissili. El dia s’iniciarà a les 10 del matí esmorzant les sobres del putxero al Pont. En acabar, des de les deu i mitja fins les dos i mitja del migdia hi haurà un tobogan unflable amb piscina.

Per la vesprada, de cinc i mitja a sis, tots els que vulguen es podran refrescar amb la tradicional “xopà a la font” i després, a les sis i mitja, cucanyes per a tots els xiquets. El dia acabarà amb la processó a Sant Pasqual Bailón a les nou i en acabar, a les deu, sopar, donant per finalitzades les festes 2019 de Benissili.

BENIAIA

Seguim parlant de les festes patronals però ara ens traslladem a Beniaia que, aquest cap de setmana, també està de celebració.

La programació és molt variada i avui divendres a la nit se celebrarà una festa temàtica. Beniaia es transformarà en un poble Escocès. Des de l’organització animen a dur menjar i vestimenta típica d’escòcia. La festa s’iniciarà a les deu i mitja de la nit a la Plaça de l’Església. A la mitja nit la festa continuarà amb la música del DJ «El Retoret».

Per a demà dissabte, 31 d’agost, la festa continuarà a les set i mitja de la vesprada amb balls tradicionals. A les nou de la nit, processó en honor a la Mare de Déu i a les deu i mitja sopar popular de recapte a la Plaça de la Constitució. L’actuació de l’orquestra «Canela» a partir de les dotze de la nit tancarà la jornada del dissabte.

I el diumenge, 1 de setembre, es donaran per finalitzades les festes de Beniaia amb la missa en honor a Sant Antoni de Pàdua a la una del migdia.


ATZÚBIA 

La localitat veïna de l’Atzúbia inicia les seves festes patronals 2019 avui divendres, fins el dimarts, 3 de setembre, amb una gran varietat d’activitats com ara, dinars populars, concerts, teatre, desfilada de moros i cristians i molt més…

Per a avui divendres la programació és variada. Aquesta vesprada, a les set, hi ha teatre «aventura prehistòrica». I després, a la mitja nit, se celebra la nit de rock a la Plaça amb l’actuació de Blat, Reacció i Drasen.

Demà dissabte, la festa continua a la una del migdia amb les paelles populars d’Atzúbia. A les huit, tots aquells que vulguen disfressar-se podran lluir els seus vestits en la desfilada de disfresses amenitzada per una xaranga. Per la nit, a les dotze i mitja, acabarà la festa amb l’orquestra Twister.

El diumenge, l’entrada de Moros i Cristians s’iniciarà a les huit i mitja de la vesprada des del Carrer Lepanto amb les filades Beduines, Templàries, y Al-Ad-Subians. A més, per la nit, a   partir de les dotze, hi haurà revetla amb l’orquestra CK QUARTET.

Les festes d’Atzúbia continuen el dilluns 2 de setembre amb jocs infantils a la Plaça a partir de les onze del matí. La missa en honor a la Verge del Roser se celebrarà a les dotze i mitja del migdia i la processó a les huit i mitja. Per acabar el dia hi haurà sopar popular de coques a la Plaça i revetla amb l’orquestra Somnis.

Es posarà punt i final a les festes d’Atzúbia el dimarts 3 de setembre amb la festa del Crist del Miracle. La missa en honor a aquest sant se celebrarà a les dotze i mitja i la processó a les huit i mitja de la vesprada. Abans pel matí a les deu i mitja, hi haurà partida de pilota valenciana al carrer Nou. I per la vesprada, a les sis, parc aquàtic infantil al carrer Lepanto. Per acabar, a les onze i mitja de la nit hi haurà tribut a Nino Bravo i a Raphael.

LA XARA 

La Xara també està de festa fins la setmana que ve. Demà dissabte les festes se celebren en honor a Sant Roc. La missa tidrà lloc a les dotze del migdia i la processó a les huit i mitja de la vesprada. Abans, a les cinc i mitja, hi haurà carrera de cintes amb bicileta i es premiarà la millor disfressa. A la mitja nit hi haurà actuació de l’orquestra Freedom a la Plaça del Garrofer.

El diumenge, La Xara celebra la missa i la processó en honor a Sant Mateu. A la nit hi haurà mascletà i a les dotze i mitja s’acabarà la jornada del diumenge amb bous.

SONAFILM ONDARA
Ara, deixem de costat les festes per parlar d’un festival de música que se celebra a Ondara. I és que, des de l’Ajuntmanet de la mateixa localitat s’ha anunciat que demà dissabte, 31 d’agost, a les onze de la nit se celebrarà a la Plaça de Bous d’Ondara el primer festival de músoca de cine, Sonafilm. El concert anirà a càrrec de la Universal Symphony Orchestra.

L’esdeveniment comptarà amb la interpretació de més de seixanta músics, amb la música de John Williams & Hans Zimmer en concert.

El concert tindrà una durada d’unes dos hores, aproximadament, amb música de pel·leícules de cinema conegudes com ara La Roca, Jurassic Park, Indiana Jones, El Caballero Oscuro Renace, Star Wars, Gladiator, La Lista de Schindler, Piratas del Caribe… i moltes més.

Les entrades tenen un preu de 15 euros grada i 20 euros arena. Es poden adquirir on line a www.sonafilm.com, en la Casa de Cultura d’Ondara i en l’Associació Espanyola Contra el Càncer comarcal.

ESPORT
Aquest dissabte, 31 d’agost, l’equip juvenil del  Pego C.F. comença la temporada 2019-2020. El partit tindrà lloc al Camp Cervantes a les sis i mitja de la vesprada. 

*En l’audio sonen de fons els temes: 

– Serem ocells d’Oques grasses

El casamiento de Maria la Xapa de Pep Gimeno “Botifarra”

Setembre de Reacció 

Ara! de Doctor Prats 

– BSO Indiana Jones de John Williams 

 

 

 

1438 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!