Agenda cultural: del 3 al 7 de juny

El mes de juny comença amb noves propostes culturals. Algunes d’elles segueixen sent online, però, poc a poc, la cultura, la música i l’art torna als carreres de la Marina Alta.

Aquesta setmana la universitat d’Alacant junt a les diferents seus universitàries ofereix unes xerrades. En total hi ha programades 26 videoconferències en format diàleg interactiu en línia. El cicle anomenat Diàlegs en el territori, coneixements en temps de pandèmia es va iniciar el mes de maig i continua aquesta setmana amb diferents propostes. Hui dimecres, 3 de juny, es parla de les pandèmies passades: Constantí Llombai i la Creu Blanca: una iniciativa davant el còlera. La xerrada anirà a càrrec d’Enric Estrela i s’iniciarà a les 19:00h. Les persones interessades podran accedir a la videoconferència virtual a través de la web de la universitat d’Alacant o del Facebook @LaMarinaUA. 

 

El dijous, 4 de juny, la MACMA proposa un nou documental, Temps de pansa. La memòria del riurau. En aquest treball han format part Casimir Romero, activista cultural que treballa per la recuperació i el reconeixement dels oficis tradicionals. Carlos Fuster, historiador i tècnic de patrimoni i Pau Romero qui ha dut a terme la realització i el muntatge.

El reportatge, que es podrà visualitzar el dijous a partir de les 22:00h, mostra la recuperació de l’escaldà de la pansa a través dels més majors dels pobles de la zona de la Vall d’Albaida. El documental té una durada de 44 minuts i es podrà veure en línia al Facebook de la MACMA @mancomunitatcultualmarinaalta


Un divendres més la biblioteca municipal de Gata de Gorgos ofereix L’hora del conte. Cada divendres es llegeix un conte diferent dirigit al públic infantil. Es podrà visualitzar aquest divendres 5 de juny de manera online a través del Facebook @bibliotecagata a partir de les 17:00h.

 

Arribem al cap de setmana i Pedreguer ens ofereix música en directe per al divendres 5, dissabte 6 i diumenge 7 de juny. Les tres actuacions seran gratuïtes, l’aforament serà limitat i es tindrà en compte totes les mesures de seguretat davant la pandèmia del coronavirus i el desconfinament.

Aquest any el Pedreguer Jazç 2020 l’inaugura Eva Oliver & Túmbate Jazz oferint al públic musica variada: jazz, bolero, música brasilera, llatina i fusió.

El dissabte serà el torn de Pepe Zaragoza amb el seu treball titulat Autòctone.

L’edició 17 del festival de Jazz a Pedreguer la tancarà Marina Alcantud acompanyada per Peter Lala en el treball Colors.

Durant els tres dies les actuacions començaran a les 20:00h i tindran lloc a la Plaça de l’Amistat.

 

1052 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!