Demà se celebrarà el plenari de juny, també online, amb dos mocions de Ciudadanos

La sessió es durà a terme via online, a través de videoconferència. A les set de la vesprada, els membres de la corporació municipal debatran sobre els assumptes de l’ordre del dia. En primer lloc, la part resolutiva, en què tan sols hi ha dos punts. El primer, de tràmit, l’aprovació de les actes de les sessions anteriors. El segon seran les mocions i assumptes d’urgència. Apartat en el qual, per ara, s’ha inclós dos mocions del grup Ciudadanos, partido de la ciudadanía.


El regidor de Ciudadanos, Simón Ortolà, ha presentat una moció que demana un “pla d’obres i serveis just per al municipi de Pego”. En el text s’assenyala que “durant dos anys no s’ha rebut cap inversió especial per part de la diputació”. Ciudadanos destaca també que “en la Diputació d’Alacant es donava subvencions a dit als ‘pobles amics’ dels vicepresidents i del president, practicant una ‘política de l’amiguisme’.


També s’argumenta en aquesta moció que «és injust que en altres pobles de la província s’hagen concedit ajudes i sobrecostos d’obres per tindre com a president de la Diputació d’Alacant al seu mateix alcalde en la passada legislatura».


A més, el grup municipal afirma que «
Pego és un poble que per la seua geolocalització i el seu entorn pertany a la coneguda com l’Espanya buida i necessita d’ens com és la Diputació perquè donen suport anualment en matèria d’inversions financerament sostenibles per a garantir i adaptar els serveis bàsics i sistemes dotacionals´”.

Després d’aquesta exposició, Ciudadanos demana al plenari que «Una vegada executat l’actual projecte que pertany al Pla d’obres de l’any 2017, que la Diputació d’Alacant es comprometa incloure a Pego dins de qualsevol convocatòria de pla d’obres i serveis sempre que s’adapten al pressupost per a accedir cada vegada que es publique aquest pla», i demana també que es trasllade aquest acord al president de la institució provincial.

La segona moció de Ciudadanos proposa “una biblioteca social i adaptada a l’era digital, amb oportunitats per a tots els pegolins”.


En aquesta moció es recorda que en l’any 2017 es va aprovar la Rehabilitació de l’antic institut per a transformar-lo en Biblioteca Pública i que el projecte es troba en fase de licitació per a la redacció, publicada en la plataforma de contractació del sector públic del ministeri d’hisenda.

Ciudadanos afirma que «Pego necessita una biblioteca que siga un centre de documentació, formació, consulta i aprenentatge. Una biblioteca social preparada per a conviure amb l’era digital i amb oportunitats per a tots. Preparada per als reptes que esperen a les futures generacions». I destaca que aquesta biblioteca “ha de ser un espai en què les famílies més desafavorides puguen tindre accés lliure i gratuït a la tecnologia digital”.


Finalment, el grup municipal de Ciudadanos demana que «la biblioteca adquirisca un concepte adaptat a l’era digital i que es tinga en consideració les necessitats educatives que demanden les famílies de Pego».

En la part d’activitat de control, es donarà compte de les resolucions d’alcaldia des de la darrera sessió ordinària; també es donarà compte de l’execució pressupostària del primer trimestre de l’any; es presentarà l’informe de morositat també dels primers tres mesos de 2020; es donarà compte dels informes de fiscalització de l’interventor; i del grau de compliment del criteri d’estabilitat de les inversions financerament sostenibles. Per últim, es donarà compte de l’informe de resultats de control intern de l’exercici 2019.


Per a tancar la sessió, com de costum, els precs i preguntes.

1050 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!