Activitats comarcals i altres noticies breus de la Comarca


La Gossa Sorda actuarà al Sant Jordi, setmana cultural a Benimeli, el Bloc demana més còpies en valencià del Tirant Lo Blanch, i més i més.
LA GOSSA SORDA AL SANT JORDI

El grup pegolí actuarà el dissabte al Palau Sant Jordi de Barcelona dins el Catalunya Acció Sonora, un festival que intenta consolidar la música en català i que ha estat organitzat per la Fundació Cultura. La Gossa Sorda actuarà junt a grups i artistes consolidats del rock català com són Gerard Quintana, l´Elèctrica Dharma, Gossos, Dr. Calipso o Ara mateix. Durant el concert es podran escoltar les cançons del seu darrer disc “Garrotades”, un disc que està pendent de traure una segona edició amb 1.500 noves còpies.

CALP: L’AJUNTAMENT SOL•LICITA QUE ELS REIS SIGUEN PRESIDENTS D’HONOR DE L’EXPOSICIÓ FILATÈLICA HISPÀ-ALEMANYA

Calp sol•licitarà a la Casa Real que per part de Ses Majestats els Reis s’accepte la Presidència d’Honor de la 1a Exposició Filatèlica Hispà-alemanya que se celebrarà al febrer del 2007. Esta exposició, organitzada per la Regidoria de Cultura i l’Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Calp, comptarà amb la participació de col•leccionistes espanyols i alemanys segons els reglaments de FIP i FESOPI. L’exposició se celebrarà, coincidint amb el Festival Folklòric Internacional que tots els anys organitza el Carnestoltes Club Calp.

DÉNIA: ELS ORGANITZADORS ANUNCIEN UNA SEGONA EDICIÓ D’EXPO DÉNIA PER AL 2007

Expo Dénia tindrà una segona edició l’any que ve. Així ho ha anunciat el director del Grup Publiturística, Ángel Martínez, que s’ha encarregat de l’organització de la fira. Els resultats han sigut bons, segons els primers balanços, i tant el públic com els expositors han quedat satisfets. Martínez remarca la voluntat de molts dels participants d’ampliar els seus estands de cara a la nova edició així com la intenció de l’organització d’introduir canvis i arreplegar alguns suggeriments per a millorar el certamen. Pego va acudir a la fira amb un estand de turisme que va tenir un gran èxit.

COMARCA: LA SETMANA CULTURAL DE BENIMELI HOMENATJA EL NOVEL•LISTA ISA TRÒLEC

La Regidoria de Cultura de Benimeli ha organitzat la X Setmana Cultural del Municipi, que té com a acte més ressenyable l’homenatge pòstum al novel•lista Joan Batiste Mengual Lull “Isa Tròlec”. L’homenatge comportarà la col•locació d’una placa en la casa que va habitar l’escriptor i psiquiatre, difunt en 1992. La regidora de Cultura, Rosana Perelló, ha remarcat que l’acte “ha sigut promogut per a recordar a una persona que considerem del nostre poble i per a reconèixer des de l’Ajuntament la seua trajectòria tant a nivell professional com d’escriptor”.

EDUCACIÓ NO CREARÀ EL TERCER IES ENGUANY I CONDEMNA A DÉNIA A AUGMENTAR ELS BARRACONS

El govern local (format per socialistes i nacionalistes) es considera «burlat» i «enganyat» per la conselleria. Els dos instituts actuals es van crear per a una capacitat de 800 alumnes i l’any pròxim hi haurà més de 3.000. La noticia ha estat rebuda amb decepció des de l’ajuntament. , on han afirmat que la conselleria pal•liarà la massificació en secundària amb més aules prefabricades». No és, precisament, la solució que reclama la comunitat educativa per als problemes de massificació en secundària.

EL BLOC EXIGEIX CÒPIES DE LA PEL•LÍCULA DEL TIRANT EN VALENCIÀ PER A LA COMARCA

Fidelitat a la llengua de Joanot Martorell i Martí Joan de Galba, autors del Tirant. El Bloc de la Marina Alta ha iniciat una campanya per a aconseguir que la pel•lícula basada en la novel•la més universal de la literatura feta en terres valencianes puga ser estrenada en valencià en els cines de la comarca. Des de la setmana passada els edils nacionalistes estan presentant mocions en els plens per a reivindicar més còpies en valencià de les cintes de la producció que ha dirigit el cineasta Vicente Aranda.

Dimecres passat a Benimeli es va presentar la primera proposta d’acord que no va passar la votació d’urgència donada la majoria absoluta del PP. El portaveu del Bloc, Vicent Mut, va assenyalar que «va ser una llàstima que el dia en què l’Estatut que han pactat PP i PSOE no s’acolliren al mateix, en l’apartat que es refereix a la potenciació de la llengua i dels signes d’identitat, i més quan ara els noms de les institucions s’hauran d’anomenar sempre en valencià». Mut va atribuir la negativa dels populars que a Benimeli «estan adscrits al sector zaplanista i no poden abonar les iniciatives de Camps».
486 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!