En 72 hores se sabran els resultats de les darreres proves de tuberculosi


Ahir es van realitzar les últimes proves de Mantoux al Centre de Salut. 56 alumnes han estat sotmesos a aquesta prova que detecta la presència el bacil de la tuberculosi. També s’han sotmès a l’anàlisi els docents que han estat en contacte amb la persona portadora per tal de descartar qualsevol contagi més.

Ahir dimarts, seguint amb el previst pel protocol d’actuació epidemiològic i per tal de descartar qualsevol altre cas de contagi del bacil de la tuberculosi entre els alumnes del col•legi Carolina Sala, es van realitzar al Centre de Salut la prova de Mantoux a 56 alumnes més. A aquells que van assistir, al menys un dia al menjador des de l´1 de gener fins al moment en què es va detectar la tuberculosi.

El Conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Vicente Rambla, va explicar ahir que «des del punt epidemiològic, tots els tècnics manifesten que en estos xiquets no hi ha perill, perquè no s’ha produït pràcticament cap tipus de contacte amb la malaltia, però per a tranquil•litat dels pares es va decidir fer les proves».

Unes proves que en la seua primera realització van determinar que 23 alumnes van estar en contacte amb el bacteri però sense haver desenvolupat la malaltia, i que altres 8, d’edats compreses entre els 3 i els 11 anys, van presentar afectació pulmonar.

Els docents i la resta de gent que treballa al centre també s’ha sotmès a les proves, per voluntat pròpia, per tal de descartar qualsevol possibilitat d’infecció, tot i que per a què es produeixca el contagi la persona malalta ha d’haver estat en contacte perllongat i continu amb la resta de gent, era el que recordava a la població el regidor d´Educació, el nacionalista Àngel Sendra.

El regidor de sanitat i també alcalde de Pego, el popular Carmelo Ortolà, té previst entrevistar-se aquest migdia amb la coordinadora del Centre de Salut del municipi, Merche Sanz, per tal de saber tots els detalls sobre com es van desenvolupar les proves d’ahir dimarts.

Un altre cas de tuberculosi s’ha detectat a un alumne de l’Institut La Melva d’Elda. El xiquet ja està rebent tractament mèdic. Tan prompte com es va tenir coneixement de l’aparició d’aquest cas, la unitat de Salut Pública va posar en marxa el protocol de detecció, prevenció i tractament de la malaltia. Els companys i professors de l’estudiant afectat pel bacil de Koch també han estat sotmesos a la prova de la tuberculina a l’Hospital General d’Elda.

398 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!