Impuls per a la creació de la televisió digital pública de la Marina Alta


Nou són les poblacions de la comarca que formen part del consorci que regularà i gestionarà la futura televisió digital terrestre de caràcter públic: Pego, Dénia, Xàbia, Pedreguer, Ondara, Gata i Poble Nou de Benitatxell, Teulada i Benissa. La Generalitat Valenciana atorgarà altres tres llicències per a emissores de caràcter privat.

Nou municipis de la Marina Alta van donar ahir, a Dénia, el primer pas ferm per a la creació de la primera televisió pública d’àmbit comarcal, i que emetrà mitjançant la tecnologia de la televisió digital terrestre. Pego, Dénia, Xàbia, Pedreguer, Ondara, Gata de Gorgos i Poble Nou de Benitatxell van tancar dimecres la constitució del consorci per a la nova televisió, en el que en principi quedaran englobades també Teulada i Benissa que, no obstant, no van estar presents en la reunió.

Es tracta dels 9 municipis de la comarca que en el seu dia van sol•licitar la gestió directa de la televisió pública que correspon a la Marina Alta. En esta mateixa demarcació, a més, la Generalitat Valenciana atorgarà altres tres llicències per a emissores de televisió digital terrestre de caràcter privat.

Els representants dels ajuntaments que s’ han integrat en el consorci per a la gestió de la Televisió Digital Terrestre Marina Alta van aprovar dimecres a l’ajuntament de Dénia els estatuts de l’entitat. Un document que al llarg de la setmana que ve serà sotmès a votació en els respectius plenaris locals.

Amb aquest pas, el consorci quedarà formalment constituït abans que finalitze el termini atorgat per la Generalitat que és el 17 de maig. A partir d´eixe moment el consorci tindrà un mes per a presentar les memòries valorades i la tècnica del projecte, informació i els primers detalls de la programació.


Els alcaldes i regidors presents en la reunió van debatre l’esborrany del document i van modificar alguns dels seus extrems. El mateix serà remés també a Teulada i Benissa, les dos poblacions que completen la llista de nou ajuntaments membres del consorci i que van poder assistir a la reunió.

Els estatuts de la futura Televisió Digital Terrestre Marina Alta estableixen ja els que seran els principis que regiran les seues emissions. La promoció del valencià és un dels principis rectors de la nova televisió. Altres són la veracitat, imparcialitat i objectivitat de les informacions, el respecte a la pluralitat, la protecció de la joventut i de la infantesa o el foment de la igualtat entre homes i dones.

El Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Local assigna a la Comunitat Valenciana 18 canals múltiples, amb capacitat cada un d’ells per a quatre programes: tres de gestió privada i un de gestió directa per part dels municipis. En el cas del departament corresponent a la demarcació de Dénia, es va optar per la creació del consorci entre els 9 municipis que en el seu dia es van interessar per optar a la llicència pública, de manera que la futura televisió digital tindrà un àmbit supramunicipal.

Encara que en principi són 9 les poblacions integrades, els estatuts aprovats dimecres deixen oberta la possibilitat d’ampliació del consorci a altres municipis de la comarca que es mostren interessats. Cada població tindrà un nombre de representants en el consorci proporcional al del seu nombre d’habitants, segons es va acordar també durant la sessió de constitució del consorci.

Impulsat ja el projecte, encara pareix prompte per a poder establir una possible data d’inici d’emissions.

640 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!