Acontracorrent Marina Alta es manifesta a Pego contra el treball precari i per un treball digne

Asseguren des d’este sindicat d’estudiants comarcal que només «pel fet de ser joves ja estan discriminats, perquè estudies una cosa o una altra, la faena serà precària, si la tenim».
A les 12.30h., del passat dissabte des de l’entrada de l’IES Enric Valor de Pego una trentena d’estudiants de tota la Marina Alta iniciaven una manifestació, convocada pel sindicant estudiantil Acontracorrent, per rebutjar el treball precari i alhora reclamar un treball digne. Són conscients que en estos moments, amb més d’un 51% d’atur entre els joves, només «pel fet de ser joves ja estan discriminats, perquè estudies una cosa o una altra, la faena serà precària, si la tenim».

La crida d’Acontracorrent no va tenir molta resposta, és per això que des de Ràdio Pego preguntàvem als joves que sí que es van manifestar que cal fer perquè més jovent s’implique en este tipus de mobilitzacions. La resposta va ser clara: «si ho sapiguèrem ja ho haguèrem fet». No obstant, des d’Acontracorrent creuen que «només aprenem a base de garrotades i quan els joves es veguen buscant un treball, després d’haver estudiat una carrera o un cicle formatiu o sense haver estudiat, i vullguen un treball del que siga i no puguen trobar-lo o si el troben siga és precàriament, cobrint 4 ó 5 euros l’hora, ja vidran a buscar-nos».
També denuncien des d’Acontracorrent que el sistema educatiu actual està orientat «només a què produïm però no ens inculca consciència social». Defensen que «no potser que en l’educació els continguts de les assignatures es decidisquen segons el color d’una ideologia o una altra que estiga en el govern».

El sindicat Acontracorrent Marina Alta es va crear a l’octubre de 2014 i han anat recorrent els instituts de la comarca «per a vore si volien començar a informar-se i a organitzar-se». Així, es plantegen constituir-se com un «moviment juvenil que lluita únicament contra les reformes educatives […] sinó en molts més aspectes» com mostrar el suport als malalts de la hepatitis C o el rebuig a la llei mordassa.

Acontracorrent està actualment als tres instituts de Dénia, el d’Ondara, Pedreguer, un de Xàbia (de l’altre no han rebut contestació) i al de Pego. Majoritàriament es comuniquen per les xarxes socials, principalment a través de facebook i twitter i també a través de grups de whatsapp.
747 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!