Acció Urgent supera les 1000 intervencions a Pego

La seua presidenta, Lucia Lloret, assegura que aquesta xifra es deu a que existeix una necessitat real del servei que presten i que ha crescut la confiança i la coneixença de la tasca que realitzen. En Carnestoltes a més de tres ambulàncies, Acció Urgent disposarà d’una UVI mòbil per si s’hagués de realitzar algun trasllat a l’hospital comarcal. Des de 2004 a Pego existeix Acció Urgent, un suport als serveis socials i sanitaris del poble. Les seues actuacions s’han vist, any rere any, augmentades. El seu primer any van ser 94, en segon i tercer al voltant de les 860 i l’any passat, van superar les 1000 intervencions, més concretament van realitzar 1005 eixides. Les més nombroses aquelles que impliquen assistència en domicilis (415) i ajuda humanitària (263). No es queden massa enrere aquelles intervencions en centres oficials i municipals (119) i en via pública i bars (101). Per a la presidenta d’Acció Urgent, Lucia Lloret, aquestes xifres són significatives i representen dues coses, d’una banda que hi ha una “necessitat real” del servei que ofereixen i d’altra banda, que “s’ha creat una necessitat” i s’ha generat “confiança” entre la gent del poble.

L’ajuda humanitària, amb 263 intervencions, és el segon servei més realitzat per Acció Urgent, un tipus d’actuació que no implica una urgència mèdica però que és una ajuda real per a aquelles persones que no es poden valdre, al 100%, per elles mateixa i que necessiten l’ajuda d’algú altre. És un servei sobretot orientat a persones amb problemes físics o als familiars d’aquestes persones que necessiten desplaçar-se al Centre de Salut o ajuda per tal moure els malalts.

En el còmput que reflexa l’estadística de 2007 elaborada per Acció Urgent, no apareixen les intervencions que es realtizen la nit de Carnestoltes, perquè és una nit excepcional. Per a enguany aquesta Associació de Voluntariat Social i Sanitari comptarà amb 3 ambulàncies a la seua disposició a més, com a novetat, d’una UVI mòbil per a realitzar trasllats a l’hospital comarcal, si fora necessari. La carpa-hospital de campanya estarà muntat al recinte exterior del Centre de Salut i s’atendrà de 10 de la nit a 10 del matí, dues hores més que anys anteriors perquè s’ha comprovat que fins les 8 del matí la festa encara bull pels carrers de Pego.

711 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!