Acció Ecologista – Agró denuncia la mort d’espècies protegides al parc natural de la marjal de Pego-Oliva

Les restes: caps, potes, ales i parts internes de Gall de canyar (Porphyrio porphyrio), Polleta d’aigua (Gallinula chloropus) i Coll verd (Anas platyrhynchos) estaven al Camí de Tanques d’Estalons. Es van trobar el matí de dimecres, 24 d’octubre. Acció Ecologista-Agró ho ha denunciat a la direcció del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i el que demana «és que les autoritats competents prenguen les mesures encaminades a evitar que es tornen a produir fets com els esmentats, doncs per una part s’han abatut animals en dies no autoritzats i al mateix temps s’han mort exemplars d’espècies protegides». La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana emet un comunicat defensant-se de les “acusacions infundades” i no descarta anar als tribunals.

Acció Ecologista Agró denuncia la mort, el matí del passat dimecres 24 d’octubre de diferents exemplars d’aus, algunes d’elles protegides. Les restes (es van trobar caps, potes, ales i parts internes dels animals) de Gall de canyar (Porphyrio porphyrio), Polleta d’aigua (Gallinula chloropus) i Coll verd (Anas platyrhynchos) estaven al Camí de Tanques d’Estalons.

Els ecologistes sospiten que els animals van ser caçats la nit del dimarts 23 i apunten que segurament qui ho va fer deguera aprofitar la llum de la lluna plena. Este detall implica que, de ser cert, la caça es va fer quan està prohibida, ja que en època de caça, com és l’actual, els dies que s’autoritza la caça a la marjal són els festius i els caps de setmana.

Expliquen des d’Acció Ecologista-Agró que «algunes restes es trobaven escampades al llarg del camí, uns 30 metres. Altres exemplars es trobaven dins d’una bossa de plàstic, prop del canal», totes elles, però tenen clar que feia poc que s’havien caçat.

Acció Ecologista-Agró ho ha denunciat a la direcció del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i el que demana «és que les autoritats competents prenguen les mesures encaminades a evitar que es tornen a produir fets com els esmentats, doncs per una part s’han abatut animals en dies no autoritzats i al mateix temps s’han mort exemplars d’espècies protegides».

Al seu torn, la direcció del Parc Natural de la Marjal ha posat els fets en coneixement del Club de Caça de Pego que ha mostrat la seua indignació davant els fets ocorreguts, ja que entenen que, amb estes accions individuals es perjudica la imatge de tot el col·lectiu de caça. També ho ha notificat al SEPRONA i a les autoritats de seguretat competents perquè actuen desitjant que s’increment la vigilància sobre l’activitat cinegètica a l’àrea protegida.

Recorda el grup ecologista que estos fets estan tipificats com a delictes per la Llei Orgànica 1/2015, de 30 març per la qual es modifica la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de Novembre del Codi Penal i poden comportar sancions econòmiques, i fins i tot presó per a l’infractor. Al mateix temps la Llei de Caça de la Comunitat Valenciana prohibeix la activitat cinegètica entre setmana (Llei de Caça 13/2004, de 27 de Desembre).

Poques hores després de la denúncia d’Acció Ecologista-Agró, que no al·ludix en cap moment els caçadors, la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana va traure una nota de premsa defensant-se «davant les acusacions infundades».

D’altra banda, la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana «condemna fermament» la caça d’espècies protegides fora del període en que està permés caçar. I, a través de la nota de premsa «vol deixar clar que l’acusació [d’Acció Ecologista-Agró] és infundada i que ningú ha demostrat que els causants de les morts d’eixes aus foren caçadors». Recorden des de la federació que «el sector cinegètic és enormement rigorós amb el compliment de la llei, entr altres coses perquè està totalment controlat. En el parc natural de la Marjal cap caçador ha actuat de forma furtiva, a més, s’han creat grups de vigilància formats per socis dels Clubs de Pego i Oliva que vetllen per la seguretat i el compliment de la normativa». El que duu a concloure a la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana que «no es descarta acudir als tribunals davant una acusació calumniosa que no compta amb cap fonament».

1844 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!