«Accessibilitat ja!» van exigir ahir les associacions de persones amb discapacitat, entre elles la pegolina Obrint Camí

Ho van fer a les escales de l’IES Jorge Juan de la capital provincial per exigir l’accessibilitat de productes, entorns, béns, serveis i edificis. I és que el proper 4 de desembre de 2017 finalitza el termini que marca la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seua Inclusió Social, perquè tots els productes, béns, entorns, serveis i edificis, siguen accessibles per a tot el món, les persones amb mobilitat completa i persones amb mobilitat reduïda. La realitat indica que quan arribe eixa data la majoria de ciutats i pobles incompliran la Llei.

Mural-1«Accessibilitat ja!» és el que clamaven ahir les associacions de persones amb discapacitat, entre elles la pegolina Obrint Camí, a Alacant i a 34 ciutats més de tot l’Estat. Ho van fer a les escales de l’IES Jorge Juan de la capital provincial per exigir l’accessibilitat de productes, entorns, béns, serveis i edificis. I és que el proper 4 de desembre de 2017 finalitza el termini que marca la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seua Inclusió Social, perquè tots els productes, béns, entorns, serveis i edificis, siguen accessibles per a tot el món, les persones amb mobilitat completa i persones amb mobilitat reduïda. La realitat indica que quan arribe eixa data la majoria de ciutats i pobles incompliran la Llei. Per això que ahir Cocemfe va convocar eixa manifestació, per denunciar la situació a dia de hui.

Foto-de-familia«Estem celebrant un històric acte d’unió i de força del moviment associatiu de les persones amb discapacitat física i orgànica», afirmava la portaveu de Cocemfe. Reivindicaven ahir que els drets que tenen reconeguts sobre el paper siguen efectius perquè, asseguren que «de res servix que figuren en tractats internacionals, en el BOE o en diaris oficials si a l’hora de la veritat es queden en paper mullat». És més, defensen que la participació de les persones amb discapacitat física i orgànica «beneficia a tots els àmbits de la societat».

Mural-reivindicativoLes barreres arquitectòniques, però també de serveis, d’entorns, de productes, s’han d’eliminar perquè «1) perquè tot el món puga participar en igualtat de condicions i dur endavant un projecte de vida basat en la presa de decisions sense ingerències de terceres persones. 2) Que una societat basada en l’accessibilitat universal i el disseny per a totes les persones facilitaria al grup social de persones amb discapacitat la seua participació i normalització en tot allò que realça la resta de la població com estudiar, jugar, treballar, gaudir de l’oci, etc. 3) L’accessibilitat no només beneficia a les persones amb discapacitat, un món accessible és un món per a totes les persones, còmode, modern i integrador. 4) Per a garantir els drets i llibertats i la vida independent de totes les persones s’han de complir les lleis».

1648 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!