Absolen l’exregidor d’Urbanisme de Pego

D’un delicte de falsedat documental a l’estimar, l’Audiència d’Alacant, que Eduardo Siscar no va actuar amb la intenció d’alterar la realitat quan va firmar una llicència d’obres.
L’Audiència Provincial d’Alacant ha absolt a l’exregidor d’Urbanisme de Pego, Eduardo Síscar (PP), del delicte de falsedat documental pel que la Fiscalia demanava quatre anys de presó i tres d’inhabilitació. Síscar estava acusat de firmar una llicència d’obres a favor d’una mercantil “a posta que l’autorització de la mateixa corresponia a l’alcalde”.

No obstant, la resolució dictamina que “els fets, en la forma en què van ser denunciats, no han resultat acreditats”. Segons el tribunal, “tot es va deure a un simple error causat per la coexistència de dos models d’impresos de petició de llicència d’obra distints, un dels quals havia d’haver sigut retirat de la circulació per l’Ajuntament de Pego en la data de comissió dels fets”. En la sentència s’explica que l’imprés que va firmar l’exregidor popular era antic i en els nous que ja s’utilitzaven apareixia la llegenda “alcalde o regidor delegat”.

El tribunal incidix que Síscar “no va ser conscient que firmava en un lloc en què l’avantfirma indicava ‘l’Alcalde’”, qui segons la resolució, «sempre ha mantingut que va firmar per error sota l’avantfirma, error que es va produir al modificar-se» aqueixos impresos.

El tribunal dóna per bo l’argument de Síscar que, ja que no tenia sou, acudia una vegada per setmana al consistori i aprofitava per a firmar tots els expedients pendents. També valora que el fet que firmara la llicència a favor de la mercantil Edificacions Dénia 2003, S. L., “no tenia cap transcendència”, ja que prèviament l’havia aprovat la comissió local de govern.
591 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!