La Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta i la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència es reuneixen amb el conseller de Benestar Social

L’entrevista amb el Conseller de Justícia i Benestar social i el Secretari Autonòmic d’Autonomia Personal i Dependència ha estat qualificada per la Plataforma com a “aclaridora i satisfactòria”. Des de la conselleria els van traslladar que “s’ha concedit una partida pressupostària de 130.000 € destinada a les redaccions tècniques, si bé a l’octubre s’obtindria més informació sobre la licitació de les obres”.
Després de la primera trobada entre la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta i la Plataforma per a la Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta, celebrada el 16 de desembre del 2011 amb el motiu i la intenció de solucionar el dèficit d’infrastructures socials a la comarca de la Marina Alta, dimarts, 21 de febrer, la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta i la Xarxa d’Alcaldes es reunien a la Conselleria de Benestar Social de València amb el conseller Jorge Cabré per a obtindre informació detallada sobre l’estat de l’Àrea sociosànitaria de la Pedrera a Dénia o el que és el mateix, el projecte per a la creació d’un centre que hauria de comprendre una Residència, un Centre de Dia i un Centre per a Malalts Mentals a nivell comarcal.

La participació d’Alcaldes i Regidors a aquesta reunió va estar elevada. Van participar els alcaldes de l’Atzúvia, Josep Vidal; Gata de Gorgos, Ana Soler; Pedreguer, Sergi Ferrús i Daura Martí; El Verger, Miguel González; Pego, Carmelo Ortolà i els regidors de Murla, Juan Fernando Giner i Ràfol, Rosa Isabel Esquerdo, així com la portaveu de la plataforma Cristina Serrano i els representants de les associacions: Ludai, Adima, Aprosdeco, Condenados al Bordillo i l’AMPA del Col•legi d’Educació Especial Raquél Payà.


L’entrevista amb el Conseller de Justícia i Benestar social, Jorge Cabré i el Secretari Autonòmic d’Autonomia Personal i Dependència, Joaquín Martínez ha estat qualificada per la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta com a “aclaridora i satisfactòria”.

Des de la conselleria els van traslladar que “s’ha concedit una partida pressupostària de 130.000 € destinada a les redaccions tècniques, si bé a l’octubre s’obtindria més informació sobre la licitació de les obres”. En un principi, segons afirmen fonts de la conselleria, a principis de 2013 es podria iniciar la primera fase, és a dir, el Centre de Dia i la Residència, amb un pressupost de 4,5 milions d’euros. La següent fase consistiria en el Centre de Malalts Mentals amb un pressupost de 3,5 milions d’euros. El final d’obra i la seua inauguració estan previstos per a l’any 2015.

Des de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència es té la sensació que, aquesta vegada sí, per part de la conselleria de Benestar Social “hi ha un seriós interès i una veritable voluntat de compromís per a executar este projecte per tractar-se de l’únic projecte pendent de l’última legislatura a la Província d’Alacant”.

D’altra banda, la Plataforma també es mostra satisfeta pel fet que continuaran “comptant amb la col•laboració de la Xarxa d’Alcaldes per a solucionar altres problemes d’interès comarcal, com la creació d’habitatges tutelats, ampliació o creació d’un centre ocupacional, centre d’atenció primerenca i una UCMI entre altres dotacions urgents”.


693 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!